Étteremben ha a vendégnek problémája van dolgozóval, miért nem a dolgozónak mondja?
Nem egyszer fordult elő. Egy pultnál dolgozok, én szedem ki az ételt majd egy másik pultnál fizetnek.
Megmondta az aki elmagyarázott mindent amit tudnom kell, hogy mennyi ételt jelent egy adag. Ez alapján szedem ki az ételt a vendégnek, aki mosolyog, átveszi a tányért, majd látom hogy megy a másik pulthoz és ott sutyorog valamit, aztán jön a másik pulttól a munkatársam, ordibálva, hogy most szólt a vendég, hogy kevesli az adagot. (Amúgy meg, ha többet szedek akkor azért vagyok leteremtve, hogy miért nem jegyzem meg az adagmennyiséget, de mindegy)
Miért nem nekem mondja ott helyben a vendég, hogy "Figyelj, ez kevés, szedj még nekem!".
Meg sok hasonló eset van, hogy a vendég nem nekem jelzi a nemtetszését hanem megy árulkodni, aztán jön ordibálni a másik pulttól az ember a vendég meg önelégülten néz.
Miért nem annak mondják akiknek bajuk van és ha nem jutnak egyről a kettőre akkor mennek csak árulkodni?
Mindig tedd,hozza,hogy Te joval nagyobb adagot adnal,de a fonokod ezt a kis adagot irta elo. Kozben mondd,amig szeded.
… igyis ugyis orditanak Veled. Megerdemlik,h alajuk tegyel..😉
Masik otlet:
-Azert szedtem ilyen keveset,mert mar regi es hatha kevesbe fejszi meg a gyomrod.
Őszintén nem látom ennek a kérdésnek az értelmét. Nemcsak étteremben, mindenhol vannak ilyen emberek.
Ez itt csak szimpla nyafogás, nem látom azt, hogy valóban meg szeretnéd érteni, egyrészt mert egy-két esetről általánosítasz a fogalmazásodban, másrészt meg a leírásból is ez jön le.
Lehet, hogy a fickó veled kedves akart lenni, tudta, hogy ekkora adagot adhatsz, ezért nem nálad reklamált, hanem annál, akinél szerinte nagyobb lehetősége van meghatározni az adagot.
Az meg így hárította a felelősséget.
Vannak ám alattomos, dörzsölt, mocskos suttyó vásárlók, akik már gyakorlottak abban, hogyan kell visszaélni a "vásárlónak mindig igaza van" című orbitális marhasággal, ami csak arra jó, hogy adjuk alájuk a lovat!
Ha a kasszásnak mert reklamálni, mert volna neked is, de mivel valószínűleg te jó adagot szedtél neki, csak csinált egy műbalhét, hogy zabáljon pár kanállal ingyen, így jobb volt sunyin rádhergelni a kollégát.
Én eladó vagyok, más területen, de itt is sok a pofátlan , rafinált színész!
Mellesleg nem értem, hogy lehet észrevehetően kevesebbet vagy többet adni?
Vagy van konyhamérleg, vagy pl egy adag egy teli merőkanál.
Az is egy jó szar munkahely lehet.
Ebben a konkrét esetben a fogyasztóvédelmi törvény hiányosságát tartom felelősnek.
Kötelező kiírni a kaja árát, de hogy mekkora egy adag, na azt már nem. Ha ki lenne írva, hogy x dkg egy adag főzelék... akkor máris lehetne mérleghez vonulni, hogy meg van-e.
Azt is megjegyzem, hogy ezt a kajáldák maguk is megtehetnék, nem kell hozzá törvény, de a fogyasztók vannak itt nagyon kiszolgáltatva.
Bevett szokás, hogy úgy emelik az árakat, hogy az marad, csak az adagot csökkentik akár a felére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!