Ha annyit erősödtek a bérek hogy csak na, miért jelentkeznek sok tucatnyian Pesten bruttó 200-ért teljes állásra zömében diplomás emberek?
Irodai munka szaktudást nyelvet nem igényel. A bérezés nyilvános, bruttó 200 és az is csak jan 1-től előtte btto 169 volt.
1 hét alatt 50-60 jelentkező volt, zömében diplomás (noha a kiírásnak el feltétele nem volt)
Az állítólagos hatalmas munkaerőhiány idejében és a „200-ért fel se kelek“ pesti világban miért jönnek dögivel diplomások egy bruttó 200/nettó 133-as állásra?
Én még nem nagyon láttam olyan irodai állást, ami 8 általánossal van meghirdetve, minimum érettségi kell, akkor meg már meg kell adnia a bérminimumot.
Szerintem ez kamu.
Mert nem ezeknek az embereknek a bérét nézik, hanem mindenkiét és átlagot vonnak.
Na, meg irodai, szaktudást nem igénylő munka. Szerinted? Ezren jelentkeznek rá.
" Pedig már éve óta dolgozhatna rendesen heti 5 napban komolyabb munkát,"
Na de ez a meló heti 5 napos 8 órás.... és 133-at hoz.....
nem heti pár órás 250-ért......
és lehet nem kell megszakadni itt se na de napi 8h-t ott kell dekkolni. 133-ért/HÓ.
ez egy diplomásnak miért alternatíva? mert alternatíva különben nem is jelentkezne rá.
"Én még nem nagyon láttam olyan irodai állást, ami 8 általánossal van meghirdetve, minimum érettségi kell, akkor meg már meg kell adnia a bérminimumot."
Már miért kéne megadni? Irodai asszistensnek felveszed ezt írod a szerződésbe is, ehhez semmiféle jogszabályi előírás nincs, még érettségi sem. innentől miért járna a GBM?
meg tudod magyarázni? Várom.
"En 6 eve kezdtem teljes allasban dolgozni erettsegivel (most fogok diplomazni), akkor kaptam 180-at plusz cafeteria. Utana 210, 250 es most emeltek nyaron 280-ra a fizumat. De emelle van 2 felsofoku nyelvtudasom, meg csomo tapasztalatom onkenteskedesbol meg diakmunkabol (mar direkt irodai munkakat valasztottam diakmunkanak is)."
ennek a szófosásnak mi köze a kérdéshez? Haverom megszobafestő még az érettségi sincs meg neki és 100-ért vállal 1 szobát és 2 nap alatt megvan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!