Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Közös irodában alap, hogy nem...

Közös irodában alap, hogy nem hozunk tojásoskarfiolt ebédre, és a közös WC-t csak pisilésre használjuk? Máshol ez hogy van, mi az illem / íratlan szabály?

Figyelt kérdés

Az iroda egy panellakás, 4-en dolgozunk a szobában, 1 fürdőszoba van, konyha nincs (raktár lett), illetve az előszoba (ami üres folyosó).

Most jött egy új alkalmazott, aki műanyagdobozban ilyen tojásoskarfiolt, meg hasonlókat hoz ebédre, ami miatt tiszta ételszag lesz az irodában, mintha valami üzemi konyha lenne (mi péksüteményt, csokit, kekszet, vagy bármi mást hozunk, ami szagtalan).

A másik, hogy a közös WC-t nem csak pisilésre használja, ami szintén eléggé rontja a hangulatot (eddig alap dolog volt, hogy a nagy dolgát mindenki reggel vagy délután otthon intézi).

Nyilván ezek íratlan szabályok, és cirka 3 év alatt így alakult ki (tehát nem szerepel a munkaszerződésben, meg nincs kiírva), kínos lenne szóvá tenni, így érdeklődnék, hogy ez máshol hogy van?

2021. dec. 29. 13:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
97%

Ne haragudj de nincs igazad.

Én sem tudnék ebédre mindennap kekszet meg péksütit enni.

Ha olyan ételt hoz, akkor fogod ès kinyitod az ablakot 5 percre és máris kimegy a szag.

Azt nem várhatod el senkitől sem, hogy ha rájön a nagy wc-zés estig tartogassa.

Amúgy meg be kell szerezni egy légfrissítőt.

2021. dec. 29. 14:05
 12/76 anonim ***** válasza:
97%
Figyu, én panelban lakom, 2 perc alatt ki lehet szellőztetni.
2021. dec. 29. 14:05
 13/76 anonim ***** válasza:
97%
Ez a munkahely alkalmatlan munkahelynek.
2021. dec. 29. 14:06
 14/76 anonim ***** válasza:
94%
Foglaljátok bele szerződésbe, hogy aki ott dolgozik, annak kutya kötelessége - "cégérdekből" - tönkre tennie az addig jól működő emésztési rendszerét! -Aztán nézd meg - úgy egy év múlva, - hogy miért neked kell egy személyben megcsinálnod lényegében mindent!
2021. dec. 29. 14:06
 15/76 anonim ***** válasza:
97%
Szép is lenne, ha valaki megszabná, hogy nem ehetek egész nap, mert neki nem tetszik. A csoki, péksüti, keksz = cukor, nem étel.
2021. dec. 29. 14:08
 16/76 anonim ***** válasza:
97%
Na ez egy xar hely..
2021. dec. 29. 14:08
 17/76 anonim ***** válasza:
89%

Szia kérdező!

Tudom provokálni jöttél mert megismerem az írásodat már több kérdésnél is,de azért remélem, akik nem ismerték fel hogy csak trollkodni vagy itten, megáldották privát üziben is!

2021. dec. 29. 14:10
 18/76 anonim ***** válasza:
93%
Nem lehet elvárni, hogy valaki egész nap csak péksütit, kekszet egyen, egészségtelen. Az sem tartható feltétel, hogy csak pisilésre használják a wc-t.
2021. dec. 29. 14:10
 19/76 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem a kérdező arra gondolt, hogy a tojásos és hasonló ételeknek azért van egy jellegzetes szaguk/illatuk, amit nem mindenki szagol élvezettel még az ebédidő alatt sem.

A WC-vel kapcsolatban pedig azt én sem tolerálnám, ha valaki reggel azért nem menne el otthon nagydolgozni, mert majd megoldja a munkahelyen. Dolgoztam olyan helyen, ahol a kolléga direkt behozta a bélsarát, illetve a munkaidő végén azért ment el WC-re, mert így otthon nem fogy annyi víz. Természetesen akire napközben jön rá a szükség, attól nem várható el, hogy tartogassa.

Ezeket el lehet mondani az új kollégának is.

2021. dec. 29. 14:15
 20/76 anonim ***** válasza:
29%
Vezessétek be, aki szarik 1000ft t fizessen / s.zar
2021. dec. 29. 14:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!