Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy munkahelyen miért várják...

Egy munkahelyen miért várják el az ingyen túlórát a magányos férfiaktól?

Figyelt kérdés
Tudják róluk, hogy nincs feleségük, barátnőjük sem stb, és minden nap túlórázniuk kell estig. Senki nem áll melléjük, úgy bánnak velük, mint az elítélt rabokkal. Ezt mégis milyen alapon teszi meg egy cég, hogy hátrányosan megkülönbözteti a magányos embereket?

2021. dec. 26. 15:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem a megkülönböztetés a lényeg, hanem az, hogy a cég próbálkozik. Kell nekik a plusz munkaidő, próbálják is mindenkire rátolni, de a családosokra nem tudják rálőcsölni, mert ők ki tudnak bújni alóla. Az egyedülállók meg nem, mert nekik sem indokuk, sem kifogásuk nincs, hogy miért ne maradjanak benn tovább.
2021. dec. 26. 16:10
 2/13 Senior Séf ***** válasza:
100%
1-es okfejtése hibátlan.
2021. dec. 26. 17:14
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Én nő vagyok, és nálunk is hasonló a szitu. Kórházban dolgozom. Azért, mert éppen nincs (sajnos) gyerekem, azt hiszik, hogy családom sincs. Nekem nem lehet szentestém, szilveszterem, semmim. Gyakorlatilag nem hagyom magam, szóval mostanában azért van.
2021. dec. 26. 18:18
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyedülálló nő vagyok. Beosztottak az összes napra délutánra, amit senki nem vállalt. Mert nekem nem kell sütit sütni...
2021. dec. 26. 21:21
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Tőlem nem várják el, ha meg kell, akkor honorálják
2021. dec. 26. 21:41
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Rám még családosként is próbálják de muszáj időben indulnom mert busszal megyek a gyerekekért és ha lekésem, zárás után érnék oda a következővel. Épp a héten szintén családos kolléga még erre meg arra megkért fél órával a munkaidő vége előtt, mert neki is sok a dolga és ő fog ügyelni.

Régebben simán elvárták, hogy még órákat dolgozzak, mert különben a beteg nem lesz áthelyezve, nem lesz kész a vizsgálat, meghal - és akkor én érezzem magam rosszul, hogy miattam halt meg valaki, mert én haza akartam menni időben.

2021. dec. 26. 23:38
 7/13 anonim ***** válasza:
87%

Amikor az egyetemen oktattam, rendszeresen megkaptam a 16-18:00 közötti gyakorlatokat, mert hát úgyis ráérek. Eközben az összes családos kolléga látványosan gyártotta a kifogásokat, hogy nekik miért kell már 2-kor lelépnie.

A másik kedvencem az, amikor nincs gyerek, de van helyette kutya, és akkor a kutyára hivatkoztak, hogy jajj, vinni kell dokihoz jajj, gyógytornára viszik.

Azóta eljöttem onnan, ez volt az egyik indokom felmondáskor.

2021. dec. 27. 06:16
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Komolytalan cég. Komolyabb cég a túlóra előtt legalább 4 nappal kihirdeti kinek kell túlórázni. Lista a dolgozók törzsszáma alapján készül el. Ha fontos dolga akad hétvégén mentesül a túlóra alól, de a következő héten már kötelező túlóra lesz neki.
2021. dec. 28. 12:38
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha szar a helyzet akkor munkahelyet kell váltani
2022. jan. 1. 18:47
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondolják, ha nincs családod, akkor evidens, hogy nekik kell áldoznod az egész életed. "Úgysincs más dolga" jelszóval.Mintha egy egyedülállonak nem lehetne magánélete és a munkán kívül még dolga.

Szóval a pofátlanság, kihasználás tetőfoka. Jobb ennek elejét venni és inkább fenntartani egy kamu státuszt pl betegeskedő nagyszülöről, unokaöcsiről, akire néha vigyázni kell, stb. Szóval éreztesd, hogy a munkád mellett booorzasztó fontos és elfoglalt személy vagy máshol is. Lehet akár mostoha gyerek is, de muszáj fenntartani a látszatot és nemet mondani, különben bekebeleznek, fizetni meg egyik sem szeret :/

2022. jan. 1. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!