Egy munkahelyen miért várják el az ingyen túlórát a magányos férfiaktól?
Rám még családosként is próbálják de muszáj időben indulnom mert busszal megyek a gyerekekért és ha lekésem, zárás után érnék oda a következővel. Épp a héten szintén családos kolléga még erre meg arra megkért fél órával a munkaidő vége előtt, mert neki is sok a dolga és ő fog ügyelni.
Régebben simán elvárták, hogy még órákat dolgozzak, mert különben a beteg nem lesz áthelyezve, nem lesz kész a vizsgálat, meghal - és akkor én érezzem magam rosszul, hogy miattam halt meg valaki, mert én haza akartam menni időben.
Amikor az egyetemen oktattam, rendszeresen megkaptam a 16-18:00 közötti gyakorlatokat, mert hát úgyis ráérek. Eközben az összes családos kolléga látványosan gyártotta a kifogásokat, hogy nekik miért kell már 2-kor lelépnie.
A másik kedvencem az, amikor nincs gyerek, de van helyette kutya, és akkor a kutyára hivatkoztak, hogy jajj, vinni kell dokihoz jajj, gyógytornára viszik.
Azóta eljöttem onnan, ez volt az egyik indokom felmondáskor.
Úgy gondolják, ha nincs családod, akkor evidens, hogy nekik kell áldoznod az egész életed. "Úgysincs más dolga" jelszóval.Mintha egy egyedülállonak nem lehetne magánélete és a munkán kívül még dolga.
Szóval a pofátlanság, kihasználás tetőfoka. Jobb ennek elejét venni és inkább fenntartani egy kamu státuszt pl betegeskedő nagyszülöről, unokaöcsiről, akire néha vigyázni kell, stb. Szóval éreztesd, hogy a munkád mellett booorzasztó fontos és elfoglalt személy vagy máshol is. Lehet akár mostoha gyerek is, de muszáj fenntartani a látszatot és nemet mondani, különben bekebeleznek, fizetni meg egyik sem szeret :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!