Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem halál kínos egy cégnek ha...

Nem halál kínos egy cégnek ha rosszul méri fel a kötelező oltás miatti elvándorlást és inkább kénytelen kitáncolni az oltásból hogy össze ne omoljon a termelés?

Figyelt kérdés

Egy gyár, ahol a magyar viszonyokat nem ismerő tulaj elrendelte: kötelező az oltás. Aki nem oltat dec 19-ig, az dec 20tól nem dolgozhat.

Mindezt ő, a nagy mindentudó onnan fentről a bársony fotelből elrendelte.

A termelésvezetők szóltak előre hogy nem eszik azt olyan forrón, mert a melósok zöme nem oltott és nem is akar az lenni, és ha őket kitiltjuk, akkor annyi a termelésnek.

A vezetés csak legyintett, majd oltatnak ők is mondták, ha veszélyben az állásuk.

Majd eljött a dec 18 felmérték ki oltatott ki nem. Hát a banda olyan 70%-a nem oltatott még mindig. Na erre válságtanács és szép csöndben jött egy belső hírlevél dec 19-én hogy oltás törölve. Nem kell...

Azóta szó nincs semmiféle oltásról, miközben a tervek szerint dec 20től aki nem oltott az a küszöböt se léphette volna át.

A vezetés segget csinált a szájából

Nem halál kínos ez nekik?

2021. dec. 23. 14:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
38%

En pont ezert dolgozom csak magas hozzaadott erteku, jol kepzett emberekbol allo csapatokkal.

Egyszeruen olyan tavol all ez az egyszerubb gondolkozas tolem, hogy nem is tudnek jol vezetni erettsegis (vagy anelkuli) embereket, abszolut mas gondolkozasmod, teljesen mas vilag. (Nyilvan altalanositva, nagy szamok alapjan, mert diplomas hulye is akad, meg erettsegivel is van abszolut ertelemes ember!)

A szakteruletemen belul egy junior palyakezdot siman megertek, mert ugyanaz a szellemi szint (csak tapasztalatbol kevesebb), de a legtobb nagyon aluliskolazott emberrel nincs meg a kozos szint ahhoz, hogy megertsem, hogy mi zajlik a fejeben…

2021. dec. 24. 15:30
 12/15 anonim ***** válasza:
39%
Pont az ilyen fenkölt gondolkodású, maguktól elszállt emberekről beszélek, mint a 11-es. Ti többnyire arra veritek magatokat, amit kiseggeltetek, bemagoltatok. Olyanokkal próbáltok felvágni, ami mondjuk egyetemi tananyag volt😃. Ezt nevezed te szellemi színvonalnak. De annyi eszed már nincs, hogy arra rájöjj, hogy ahogy te megtanultad, ugyanúgy más is meg tudja tanulni, kitudja seggelni😂. Ez nem színvonal. Önálló gondolat meg nincs.
2021. dec. 24. 18:48
 13/15 anonim ***** válasza:
48%

Ugy erzem a leirtjaid alapjan, hogy te soha nem jartal egyetem kozeleben sem.

Az egyetem egy alapot, egy latasmodot ad osszesen. Mar egy szakdolgozat is (legalabbis a normalisabb helyeken) arrol szol, hogy valami ujat talalj, uj nezopontot, ujjal probalkozz meg, amelyik kutatas lehet, hogy vegul arra jut, hogy nem lehetseges a megbalositas a szakdolgozat keretei kozott, de ettol fuggetlenul a szakmai elveknek megfelel a kutatas, nincs benne metodikai hiba, fel van epitve, ahogy kell.

Es ahogy millioszor elmondjak ott is, ez meg csak a KEZDET, sokan be tudjak magolni, foleg az egyszerubb szakokon.

Aztan jon a valosag, ahol jo esetben a munkaeropiacon fejlodhetsz tovabb, es ha jol csinalod, egy ev mulva a kutyat nem erdekli, hogy hanyas voltal egyetemen, mert azon tul, hogy egyszer megtanultad, mar regen az szamit, hogy tudod-e hasznalni, illetve hogyan fejlodtel tovabb, mit raktal hozza te.

Itt valik el, hogy valaki mennyire kepes magatol tovabbtanulni vagy megmarad egy alacsonyabb szinten.

Evente elvegzik jopar szazan (ezren) idehaza a szakomat, orulok neki, fejlodjenek, tanuljanak, a verseny mindenkinek jo. En nettoban hetszamjegyut elertem munkavallalokent, mellette van ket kisebb cegem (egyik idehaza, masik Nagy-Brittanniaban), de vannak boven, akik mindket teren elottem vannak. Nem irigykedem rajuk, jo pelda, hogy lehet megjobban csinalni, max ellesem, hogy hogyan.

Aki nem tanul, nem fejlodik, az meg maradhat egy sokkal alacsonyabb szinten, ahol a minimalber vagy a garantalt berminimum-emelestol varhatja, hogy hatha majd amiatt emelnek az o fizetesen is.

Es ez nem feltetlenul fugg a diplomatol, ismerek jopar diploma nelkuli okos, ertelmes embert, aki folyamatos fejlodessel mocskosul sokra vitte, es abszolut megemelem a kalapot elottuk.

Aki nem is akar fejlodni, es csak acsarog a nala tanultabbakra, hat azokkal valoban nem tudok (es nem is akarok) mit kezdeni.

2021. dec. 24. 20:01
 14/15 anonim ***** válasza:
13-as tökéletes a megérzésed, valóban nincs diplomám, "csak" technikus vagyok + 2 műszaki (elekrtomos) szakmám van, amit maximálisan tudok is, meg persze nyilván érettségi. Ha csak az éveket nézzük, szerintem én többet jártam iskolába:), mint mondjuk egy sima gépész, vagy villamos mérnök. az én munkahelyemen a diplomások olyan munkát végeznek, amit más, műszaki, de nem diplomás, viszont gondolkodni képes ember simán elvégez. hozzánk csak a buta, fogalmatlan mérnökök jönnek? hozzám járnak kérdezni. én azt amit mondasz, nem tapasztalom.
2021. dec. 24. 21:42
 15/15 anonim ***** válasza:
Az alapítványi iskola alkoholista igazgatója részegen bármit elrendel, amit utána kijózanodva vissza is von.
2021. dec. 25. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!