Ki az rajtam kívül aki nem akar nemet mondani egy plusz munkára,mert attól fél megbánja?És azon fog agyalni hogy most annyival több pénze lehetett volna?
Nos nyilván neked kell tudnod, hogy mennyire releváns az életedben 10 ezer forint. Van aki rohanna érte dolgozni, én meg például ennyi napi bérért fel se kelnék.
Ha eléggé gatya az anyagi helyzeted, akkor muszájból elvállalja az ember a pluszmunkát is. Ha meg nincs anyagi probléma, akkor simán mond nemet, hiszen számottevően nem változik +1 napi bértől az élete, vagy mondjuk a hónapja.
6
Viszont általában pont azok nem értik ezt a dolgot, akik kötetlen munkaidőben dolgoznak vagy pedig a beosztásuk alapján rengeteg szabadidő jár a munkaidő mellett. Így könnyű nem érteni.
Nekem is van tűzoltó ismerősöm, aki 1 héten 2 vagy 3 alkalommal bemegy 24 órázni, aztán annyi volt a hét. Az Intersparban dolgozó eladó meg pontosan megy heti 6 napot, aztán ugyanannyi pénzt kap mint az a tűzoltó aki csak 2 napot ment. Csak mivel teljesen más a munkabeosztásuk, ezért eléggé szemmel látható a kettejük munkaideje között a különbség.
Ha most mindenki ezt az elvet vallaná amit te írsz, kereskedelemben meg vendéglátásban konkrétan 0 emberrel kellene találkoznod. Nem azért mennek heti 6 napot mert nem tudnak otthon megülni, hanem mert heti 6 napért van az a fizetése, ami neked lehet hogy heti 3 napból van meg.
Arról ne is beszéljünk, hogy azért nagyon sokan nem azért dolgoznak hogy élvezzék a pénzt, hanem azért hogy hónap végén ne dögöljenek éhen...
Ezért mondják, hogy az idő pénz, és nem lehet megfogalmazni hogy mi számít jó fizetésnek. Mint már írtam, 10 ezer forintért én fel se kelnék, de rengeteg ember ebben az országban örülne ha ennyit keresne naponta. De sokkal fontosabb az, hogy MENNYI órát kell munkával eltöltened azért a 10 ezer forintért.
Mindenesetre ha azt gondolod, hogy azért dolgozik az emberek javarésze hogy élvezze a pénzt, akkor nagyon tévúton jársz, mert a többség azért dolgozik, hogy pörgethesse tovább a mókuskereket... Nem önszántukból meg nem is jókedvükből. Hanem mert így tudnak csak megélni/túlélni.
Ha nem letszukseglet, akkor tobbet er a szabadido
En csinaltam olyat hogy kb 2 honapig minden nap meloztam 6-10 orakat (igaz ez szamitogep elotti melo), a vegen mar majdnem leugrottam a hidrol csak ne lassak szamitogepet..
Utana hetekig nem vettem fel a telot senkinek, kirandulgattam, elveztem az eletet, sot kapalni is elmentem napszamba 1 nappt, es elveztem h nem a gep elott ulok...
Aztan visszarazodtam, a hetvegek szabadok! Meg akkor is ha csak a falat bamulom, akkor se dolgoznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!