Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen volt bányásznak lenni?

Milyen volt bányásznak lenni?

Figyelt kérdés
Volt köztetek bányász, aki mélyművelésen dolgozott? Milyen volt, hogy éltétek meg?

2021. dec. 10. 14:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Bányász itt?

Itt élettelen panelban élő emberek vannak xD Én is, csak nem panelba lakok xD

Papám haverja volt bányász, egészségtelen nyomorék lett a sok munkától, de cserébe sok volt a nyugdíja.

2021. dec. 10. 15:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagypapam volt bányász, kiemelkedően jól keresett. De ennek ára volt: távol volt a családjától, és számolni kellett a balesetekkel is. Nem egy barátja/kollégája halt meg munka közben. :/
2021. dec. 10. 15:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem haverom apja volt bányász.

Sokat kellett dolgozni és veszélyes volt, évente többen is meghaltak.

Cserébe jó fizetése volt és hamar el tudott menni nyugdíjba.

2021. dec. 10. 15:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ismertem pár volt bánászt apám haverjai voltak, már az összes meghalt fiatalon 40-45 évesen, szarrá dolgoztatták őket és veszélyes is volt.
2021. dec. 10. 15:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagypapám bányász volt. Minden évben volt olyan eset, hogy pl. pont a mellette dolgozó ember halt meg, jött a sújtólég, és robbant. Volt, hogy ő elkezdte kiásni a munkatársát, de aztán már nekik is szaladni kellett, jött a következő robbanás. Nehéz volt fizikailag is, és lelkileg is megterhelő. Azt tudom, hogy viszonylag hamar nyugdíjba mehetett (és még utána dolgozott könnyebb fizikai munkát máshol, szorgalmas ember volt). Szép nyugdíja volt viszonylag.
2021. dec. 10. 17:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Na az kemény meló. Őket tényleg tiszteltem és ők valóban megérdemlik korengedményes nyugdíjat. Föld alatt, frontfejtésben dolgozó vájárok munkája az egyik legkeményebb munka.
2021. dec. 10. 17:19
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
#1 kikérem magamnak, nekem van életem... A gyik az én életem😍
2021. dec. 11. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!