Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg előfordulhat, hogy...

Tényleg előfordulhat, hogy valaki már többedjére nem talál normális munkahelyet vagy ez csak kifogás?

Figyelt kérdés
Előfordul, hogy többedjére is olyan helyre veszik fel, ami mellett nem tud eljönni táppénzre, szabadságra, és mivel nem tud túlórázni, mert viszonylag kicsi a gyereke, ezért elküldik? Vagy az ilyen nő nem is akar igazán dolgozni?
2021. dec. 5. 18:35
 1/10 A kérdező kommentje:
6 év alatt ez már a 4. munkahelye, és lehet innen is elküldik, mert próbaidő alatti még, és karanténba került a gyereke, emiatt nem tud dolgozni menni.
2021. dec. 5. 18:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, simán lehet, mondjuk olyan nincs, hogy nem tud elmenni táppénzre
2021. dec. 5. 19:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Állítólag már állásinterjún megmondták neki, hogy náluk nem ajánlott táppénzre menni.
2021. dec. 5. 19:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja persze, állítólag mondták..
2021. dec. 5. 19:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem utálnak annál jobban semmit, mikor egy kisgyerekes táppénzen van a gyerekkel. Ezért sokszor fel se veszik őket, hanem inkább egy férfit.
2021. dec. 5. 20:01
 6/10 A kérdező kommentje:
4es Ezt miért írtad így? Szerinted életszerűtlen, hogy ezt így kimondták az interjún? Ez csak kamu lehet a nő részéről?
2021. dec. 5. 20:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Jelen, tapasztalat, valószínűleg az Önéletrajz sokat számít.
2021. dec. 5. 20:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Munkáltatói oldalról az a lényeg, ha gyerek is van legyen legalább 14-15 éves, ha beteg, akkor ne kelljen vele otthon ülni a szülőnek is vagy ne legyen gyerek. Amúgy nem értem a kivételezést a férfiakkal, mert velem pl apu ment mindig táppénzre amikor kicsi voltam, mert a családi kasszának így érte meg.

Akit végképp kerülnek az egyedülálló kisgyerekes szülő, annak tényleg nehéz normális helyet találnia, mert a szarrágó kkv-k a betegszabadságot se szeretnék kifizetni normálisan, ha a dolgozó beteg, nem ám még gyerek után. Meg az sose tud megoldani semmmit, mert a gyerekért kell menni, mert szülői van, mert ez mert az... és a többi ember dolgozik rá. És igazából smmi bűne nincs csak szaporodni akart, mindenki más (az, hogy miért egyedülálló az lényegtelen, lehet özvegy is). A lényeg az, hogy a cég működése szempontjából nem éri meg foglalkoztatni. Sajnos ez van ilyen világot élünk. Szóval nem biztos, hogy a nővel van a gond.

2021. dec. 6. 09:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Én az utóbbi időkben rendszeresen így járok, csak gyerek nélkül. Másodállást keresek a jelenlegi munkám mellett (4-6 órásat), mert be tudom úgy osztani az időmet, hogy hamarabb végzek és gondoltam jól jönne a plusz pénz.

Az egyik helyen amikor odamentem kiderült, hogy be sem akarnak jelenteni, a másik helyen kevesebb a fizetés mint amit a telefonban mondtak, a harmadikon nem az a munkakör amire jelentkeztem stb.

Azon a helyen, ahol stimmelt minden és megkaptam a szerződést is, kiderült, hogy be sem vagyok jelentve (véletlenül ránéztem az ügyfélkapura), szóval elég sok szemétlàda hely van.

2021. dec. 6. 10:19
 10/10 anonim ***** válasza:
#6: Azért, mert ez így gyanús. 6 év alatt 4 munkahely, tehát sikeresen veszi az interjúkat, talál állást, majd rövid idő alatt megválnak tőle... Már az interjú alatt, de legkésőbb a próbaidő alatt kiderül, hogy milyen a családi háttere (az mellékes, hogyan derül ki). Tehát a munkáltató tisztában van vele mit vállal, mégis alkalmazza. Majd pár hónap után megválik tőle. Akkor nem a gyerek a gond, hanem a munkavállaló.
2021. dec. 6. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!