Tényleg előfordulhat, hogy valaki már többedjére nem talál normális munkahelyet vagy ez csak kifogás?
Munkáltatói oldalról az a lényeg, ha gyerek is van legyen legalább 14-15 éves, ha beteg, akkor ne kelljen vele otthon ülni a szülőnek is vagy ne legyen gyerek. Amúgy nem értem a kivételezést a férfiakkal, mert velem pl apu ment mindig táppénzre amikor kicsi voltam, mert a családi kasszának így érte meg.
Akit végképp kerülnek az egyedülálló kisgyerekes szülő, annak tényleg nehéz normális helyet találnia, mert a szarrágó kkv-k a betegszabadságot se szeretnék kifizetni normálisan, ha a dolgozó beteg, nem ám még gyerek után. Meg az sose tud megoldani semmmit, mert a gyerekért kell menni, mert szülői van, mert ez mert az... és a többi ember dolgozik rá. És igazából smmi bűne nincs csak szaporodni akart, mindenki más (az, hogy miért egyedülálló az lényegtelen, lehet özvegy is). A lényeg az, hogy a cég működése szempontjából nem éri meg foglalkoztatni. Sajnos ez van ilyen világot élünk. Szóval nem biztos, hogy a nővel van a gond.
Én az utóbbi időkben rendszeresen így járok, csak gyerek nélkül. Másodállást keresek a jelenlegi munkám mellett (4-6 órásat), mert be tudom úgy osztani az időmet, hogy hamarabb végzek és gondoltam jól jönne a plusz pénz.
Az egyik helyen amikor odamentem kiderült, hogy be sem akarnak jelenteni, a másik helyen kevesebb a fizetés mint amit a telefonban mondtak, a harmadikon nem az a munkakör amire jelentkeztem stb.
Azon a helyen, ahol stimmelt minden és megkaptam a szerződést is, kiderült, hogy be sem vagyok jelentve (véletlenül ránéztem az ügyfélkapura), szóval elég sok szemétlàda hely van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!