Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Várni fognak rám 3 hónapot az...

Várni fognak rám 3 hónapot az új helyen?

Figyelt kérdés
3 hónapos felmondási idővel rendelkezem, és őszintén nem tudom, hogy hogyan kezdjek neki az álláskeresésnek. Azt gondolom, hogyha bevallom az első körös interjún, akkor tovább már nem is fognak vinni. Sajnos nincs olyan nagy tapasztalatom semmilyen területen, hogy előnyt élvezzek egy azonnal kezdeni tudó személlyel szemben. Hazudjak, és mondjam azt az ajánlat kézhez kapása után, hogy most értesültem róla, hogy a vezetőm nem hajlandó elengedni hamarabb, és reménykedjek, hogy nem mondják már akkor, hogy mégsem téged akarunk? Ismertek olyat, akire ennyi időt vártak?
2021. nov. 30. 20:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10

-Elnézést, hogy én válaszolok, kívülállóként: miért kéne hozzá diploma? Konkrétan egy barátnőm is felvették ilyen munkakörbe. Van külön speckó képzés is, asszem még azt is állta neki a cég. A fizu is eléggé jó.

Ja, és megtaláltam most, ezt a képesítést kérték a hirdetésben is, amit én láttam: ISTQB Foundation level képesítés.

2021. dec. 1. 22:31
 12/18 anonim ***** válasza:
#11 Értem, köszi a választ! Azt hittem, kell hozzá valamilyen IT-s végzettség.
2021. dec. 2. 11:44
 13/18 anonim ***** válasza:
11 vagyok: Amúgy én 2 IT-s embert is ismerek, akik úgy dolgoztak, hogy nincs/nem volt meg a diplomája, mert nem sikerült időben végezni... Az egyik egy volt kollégám. :D
2021. dec. 2. 12:56
 14/18 anonim ***** válasza:
4 és 8 vagyok. Van IT végzettségem, szoftvertesztelő és automatizált tesztelő. Bootcamp tanfolyamot végeztem.
2021. dec. 3. 15:36
 15/18 anonim ***** válasza:
Már értem. Köszi a válaszokat!
2021. dec. 3. 19:03
 16/18 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólását!

#7: egyedül az a gondom, hogy a közvetlen kolléganőm is felmondott (egyébként 75 nappal engedték el), és az ő munkájának a nagy részét én kapom meg. Ezen kívül 2 ember helyettesítését csinálom még szabik/betegségek alatt. Ezek nem egy könnyen betanulható folyamatok, és ha fel is vennénk egy totál kezdőt, akit minden rendszerrel most ismertetünk meg, nagyon szorgalmasnak és tanulékonynak kell lennie, hogy 1-2 hónap alatt beletanuljon, én pedig elmehessek. Viszont miután majdnem minimálbérért dolgozok egy nagyvárosban IT diplomával, és nem képes a vezetőm elintézni egy fizetésemelést, azt érzem nem lenne már lelkiismeret furdalásom semmi miatt. Viszont esélyes, hogy a 3 hónapot arra fogja fogni, hogy minden helyettesítést újra be kell gyakoroltatni valakivel.

2021. dec. 4. 08:23
 17/18 anonim ***** válasza:
58%

7 vagyok pppfffff, erre csak ennyit tudok írni. :)

Nagyváros, IT, majdnem minimálbér, miközben te viszed a hátadon gyakorlatilag jelenleg a dolgokat.. Szerintem eléggé fizetésemelési pozícióban vagy...

Egyébként én kérnék újra, nyomatékosítva, ha nem adják meg, felmondanék a helyedben most. 3 hónap alatt nagy városban simán találsz hasonlót, de talán jobbat is, csak több pénzért.

Lelkiismeretfurdalásnak itt nincs helye, meg nincs is miért. ;)

2021. dec. 4. 09:51
 18/18 A kérdező kommentje:
Igen, konkrétan ingyen végzek plusz munkát. És sokkal több a saját munkám is, mint kezdetben, holott a fizetésem évi 4 ezret növekszik. Mindenki gondját-baját a hátamon viszem már, és soha nem tudok normálisan szabit kivenni, mert mindenkihez igazodnom kell. Eddig csak azért nem zavart, mert pályakezdő voltam. Szólni fogok megint a főnöknek, és lehet megemlítem, hogy emelés hiányában nem leszünk már sokáig kollégák, hátha jobban átgondolja mi a tét. Köszönöm a bátorításodat!
2021. dec. 4. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!