Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem szánalmas amikor a munkahe...

Nem szánalmas amikor a munkahelyeken emberek nyitott laptopokkal rohangálnak megbeszélésekre, mert fél lezárni a fedelet, mert akkor lemegy alvó módba a gép és ez megijeszti az egyszerű felhasználót?

Figyelt kérdés

Ahelyett, hogy átállítaná vagy szólna az ITs-nak hogy állítsa át a gépet úgy hogy úgy működjön, ahogy szeretné

de neeeem, hanem elfogadja az alapbeállításokat, MINDENBEN.

semmit nem kérdőjelez meg.

2021. nov. 27. 11:15
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
46. Hát ha nem akarsz ehhez asszisztálni, mondd csak meg nyugodtan az illető embereknek, hogy csak egyszer válaszolsz a kérdésükre, csak egyszer végzed el helyettük a munkájukat, utána számítsanak arra, akire akarnak. Ha nem képesek önállósodni, akkor rád nem. Nem kell jópofiznod, állj ki magadért, ahelyett hogy a rohangáló, laptopos emberekre haragszol. Mindenki csak annyit vállaljon, amennyit el tud intézni. Gondolom nem kötelességed senki munkáját megcsinálni. Akkor mondd ezt a szemükbe. Ettől nem leszel bunkó, hidd el, az értelmesebb emberek becsülni fognak a tartásodért, azért, hogy nem hagyod, hogy kihasználjanak, papucsnak nézzenek, ellenkező esetben téged fognak eltaposni. Nagyon fontos a határozottság, mivel már megszokták, hogy te "úgyis megcsinálod". Ez elsőre nehéznek és félelmetesnek tűnhet, de idővel kifizetődik.
2021. dec. 17. 15:36
 52/65 A kérdező kommentje:

sajnos a munkahelyemen nem munkakörök vannak hanem szerepek

tehát itt hallgatólagosan tudomásul kell venni hogy én rendelkezem képesítéssel és tapasztalattal és segítenem kell a kollegáknak hogy működjön a tevékenység.

csak általában úgy van megfogalmazva minden segítségkérés hogy igazából csináljam meg heylettük, mert:

ha elmagyarázom, úgysem érti

ha leírom azt sem érti

és a végén úgyis átküldi hogy nézzem át

és akkor már teljesen mást csinál

így magyarázzam el előről megint, de máshogy

és ez igy megy az idők végezetééig

2021. dec. 17. 15:40
 53/65 anonim ***** válasza:

"hát bocsi de engem már hidegen hagynak ezek a dolgok, pedig telik rá"

Pontosan, mert nem hoztak igazi boldogságot az életedbe.

2021. dec. 17. 15:40
 54/65 A kérdező kommentje:

oké, de én ezt mindig is tudtam...

nem én kezelem azt élet-halál kérdésnek hogy megvan e a legújabb ifon

és társai

2021. dec. 17. 15:42
 55/65 anonim ***** válasza:

"Ha mindenki mindent tudna, akkor nem lenne szükség rád."

Kérdező, mit reagálnál erre, ha ezt egy kollégád mondaná?

2021. dec. 17. 15:42
 56/65 anonim ***** válasza:

"nekem megvan a magam beosztása és képesítése, az általános képzettségi szinvonal hiányának két vállamon hurcolása nincs a listán"

Na, ezt például simán elmondhatod a kollégáidnak is. c:

2021. dec. 17. 15:44
 57/65 A kérdező kommentje:

pillognék, meg próbálnám magam nem elröhögni

nyilván ha mindenki mindent tudna, akkor vállalkozóként csinálnák a bizniszt és nem alkalmazott lenne 200-250 ezer forintért ;)

2021. dec. 17. 15:44
 58/65 A kérdező kommentje:

hát az az igazság hogy a főnök ügyvezető gyerek is egész nap csak az illető kollegák hülyeségeit mikromenedzseli csak ez neki egy kényszeres dolog, mert amugy se tudna meglenni nélküle

aztán én már megkaptam hogy ha ő meg tudja válaszolni a napi 30 ilyen kérdést akkor én is.

ja, persze csak én nem mondhatom az embernek hogy ezt vagy azt csinálja. A fönök gyerek meg parancsolhat nekik

2021. dec. 17. 15:46
 59/65 anonim ***** válasza:

"tehát itt hallgatólagosan tudomásul kell venni hogy én rendelkezem képesítéssel és tapasztalattal és segítenem kell a kollegáknak hogy működjön a tevékenység."

Persze, segíthetsz, mondjuk abban is, hogy megmutatod, mit hogyan kell, utána csinálják ők. Nem csinálhatsz meg mindig mindent helyettük. Ha nem értenek valamit, akkor az nem a nekik való munka, lehet más állást keresni. Tényleg, nem is értem, mit gondolnak egyesek, vagy egyáltalán hogy élnének túl bármit, ha csak magukra lennének utalva.

2021. dec. 17. 15:48
 60/65 anonim ***** válasza:
EGyre színesebb a mese... :-D :-D
2021. dec. 17. 15:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!