Nem szánalmas amikor a munkahelyeken emberek nyitott laptopokkal rohangálnak megbeszélésekre, mert fél lezárni a fedelet, mert akkor lemegy alvó módba a gép és ez megijeszti az egyszerű felhasználót?
Ahelyett, hogy átállítaná vagy szólna az ITs-nak hogy állítsa át a gépet úgy hogy úgy működjön, ahogy szeretné
de neeeem, hanem elfogadja az alapbeállításokat, MINDENBEN.
semmit nem kérdőjelez meg.
sajnos a munkahelyemen nem munkakörök vannak hanem szerepek
tehát itt hallgatólagosan tudomásul kell venni hogy én rendelkezem képesítéssel és tapasztalattal és segítenem kell a kollegáknak hogy működjön a tevékenység.
csak általában úgy van megfogalmazva minden segítségkérés hogy igazából csináljam meg heylettük, mert:
ha elmagyarázom, úgysem érti
ha leírom azt sem érti
és a végén úgyis átküldi hogy nézzem át
és akkor már teljesen mást csinál
így magyarázzam el előről megint, de máshogy
és ez igy megy az idők végezetééig
"hát bocsi de engem már hidegen hagynak ezek a dolgok, pedig telik rá"
Pontosan, mert nem hoztak igazi boldogságot az életedbe.
oké, de én ezt mindig is tudtam...
nem én kezelem azt élet-halál kérdésnek hogy megvan e a legújabb ifon
és társai
"Ha mindenki mindent tudna, akkor nem lenne szükség rád."
Kérdező, mit reagálnál erre, ha ezt egy kollégád mondaná?
"nekem megvan a magam beosztása és képesítése, az általános képzettségi szinvonal hiányának két vállamon hurcolása nincs a listán"
Na, ezt például simán elmondhatod a kollégáidnak is. c:
pillognék, meg próbálnám magam nem elröhögni
nyilván ha mindenki mindent tudna, akkor vállalkozóként csinálnák a bizniszt és nem alkalmazott lenne 200-250 ezer forintért ;)
hát az az igazság hogy a főnök ügyvezető gyerek is egész nap csak az illető kollegák hülyeségeit mikromenedzseli csak ez neki egy kényszeres dolog, mert amugy se tudna meglenni nélküle
aztán én már megkaptam hogy ha ő meg tudja válaszolni a napi 30 ilyen kérdést akkor én is.
ja, persze csak én nem mondhatom az embernek hogy ezt vagy azt csinálja. A fönök gyerek meg parancsolhat nekik
"tehát itt hallgatólagosan tudomásul kell venni hogy én rendelkezem képesítéssel és tapasztalattal és segítenem kell a kollegáknak hogy működjön a tevékenység."
Persze, segíthetsz, mondjuk abban is, hogy megmutatod, mit hogyan kell, utána csinálják ők. Nem csinálhatsz meg mindig mindent helyettük. Ha nem értenek valamit, akkor az nem a nekik való munka, lehet más állást keresni. Tényleg, nem is értem, mit gondolnak egyesek, vagy egyáltalán hogy élnének túl bármit, ha csak magukra lennének utalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!