Kis vagy nagy cégnél (multi) éri meg jobban? Lehet általánosítani?
Munka-szabadidő és mondjuk rugalmasság szempontjából melyik az előnyösebb?
Kinek mi a tapasztalata?
Én kis céggel csak szívtam korábban: feketézés és zsarnokoskodás ment, bár legalább a munkaidő vége az fix volt.
Multinál meg egyre gyakoribb az értelmetlen meeting meeting hátán ami után kénytelen az ember túlórában dolgozni ha egy ki sőt is lelkisebb vagy megfelelési kényszeres. És így a szabadidő is kevesebb. Viszont a fizetés itt több általában.
Szerintem ne válogass annyit,mert nem lesz jó vége...
Kereséssel nincs semmi baj,de menj és csináld.
Keress másikat nyugodtan közben,majd lepaktálsz a másik főnivel,most egyenlőre tedd amit tudsz.
Különben...
Hát igen,napi szinten nézek minden oldalt...
1000 hírdetésből 999 szakügyintéző igazgató irodai főnökség párttitkár munka....
Ne járj így!
Soha többé nem mennék kis céghez, főleg magyar céghez. Olyan dolgokból csinálnak ügyet, amitől csak felmegy a vérnyomásom. Mikor utoljára ilyen helyen voltam, folyamatosan a nyakamban voltak, mindent nézni akartak és mindent kontrollálni, idióta szoftvereket vettek, amikkel figyelhetik a dolgozóikat, undorító mód erőszakoltak mindenkit a csapatépítőkre, amiknek általában az volt a lényege, hogy bassz be és bassz meg valakit, mindenhol inkompetens szakmailag nulla herék alkották a vezetőséget, akik általában a saját lószaros családjuk segge alá akartak tolni ezt-azt, semmilyen formában nem volt szó extra juttatásokról, normális munkakörnyezetről, sem a dolgozók egészségéről. És nem egy cégnél láttam ezt.
A multinál van egy halom szakmai és anyagi lehetőség, támogatják a sportolásodtól kezdve a szemüvegeden keresztül az utazásodat, szép irodákban dolgozhatsz és rugalmasan állnak hozzád, ha olyan a melód, többet lehetsz otthon, mint az irodában. Sokkal nagyobb hangsúlyt kap a szakmaiság a vezetővé válásban, akkor is, ha van benne némi mutyi néhol, sokkal inkább van esélyed a szorgalmaddal, teheségeddel érvényesülni. Nem szarrágók, az irodában szinte minden ingyen van, nem érdekli őket, hogy mit csinálsz munkaidőben, nem állnak mögötted, az számít, hogy meglegyen a munkád a megfelelő minőségben a megadott határidőre. Személytelenebb, de talán jobb is így, valódi verseny van a kollégák között. Nem raknak rád 2 munkakört, hanem hajlandóak felvenni egy új kollégát, nem azt nézik interjún, hogy mekkora arc vagy és milyen szórakoztató, hanem hogy megéri-e beléd pénzt fektetni a munkáért, amit nyújtasz.
Nyilván ezek csak az én tapasztalataim, de én soha többé nem mennék kis céghez.
Nagy cegnel dolgozom, minden tiszta, ami a szerzodesben van leirva, ugy mennek a dolgok. Annyi orara vagyok bejelentve, ahanyat dolgozom, nincs tulora, a szabadsagokat kiadjak, altalaban az idoaranyossagot figyelik, de nyilvan elmehetsz 2 hetre nyaralni, meg ilyenek. Rugalmasak olyan szempontbol, ha korabban akarsz lelepni, mehetsz, csak reggel szolj, be elotte egy oraval, hovegi zaras elott le kell dolgozni, ennyi.
Kis ceggel se volt komolyabb problemam, de a bejelentessel trukkoztek, mert csak 4 ora volt, a sok helyett, illetve sokszor berangattak a szabadnapomon is, mert keves volt a kollega, ha valaki kidolt, nem ment kevesebb emberrel. (Nyilvan mondhattam volna nemet, de nem utaltam veluk dolgozni, szoval bementem, legalabb kifizettek.)
Áh, mindent tapasztaltam, amit írtatok! :D
Mármint a kis cégekkel kapcsolatban, csak már kezdtem elgondolkozni, hogy csak én fogtam-e ki ezeket, de ezek szerint nem.
Tudnám én is ragozni, én is most folyamatosan nézem mik a lehetőségek, interjún is voltam, de még mindig él ez a felfogás 1-2 helyen, amit többen említettetek, mert kikérdeztem én is ezeket a témákat.
Most megerősítettetek a multis vonalban, ott valóban nem ez a jellemző hozzáállás, hanem a munka eredménye a lényeg és hogy kész van-e. Ott is van rossz hely sajnos, de tényleg nagyobb eséllyel találok hozzám passzolót felfogásban én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!