Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ezek normális, elfogadható...

Ezek normális, elfogadható dolgok egy munkahelyen?

Figyelt kérdés

egy kávézóban dolgozom, a tulajdonos sokszor bejön és attól függően ki van bent aznap teljesen máshogy viselkedik, kibeszéli azokat akik nincsenek ott, úgy hogy igazából ő nem ért semmihez ami az üzletben van és mindig a segítségünket kéri mindenben. tehát mindig mondhatni benyal azoknak akik épp jelen vannak és hülyézi azokat akik nincsenek, de nem agresszívan, csak, hogy mindenki okosabbnak érezze magát a másiknál ő általa és így késztessen minket, hogy kiszolgáljuk. van hogy bejön és azzal "szórakozik" hogy megemlít valamit ami nem egy munkaügyi kérés, csak mondjuk valami nem tetszik neki, nem érzi magát kényelmesen, és figyeli ki ugrik egyből változtatni azon a valamin. de ezzel egy olyan légkört alakított ki a közösségben ahol mindenki versenyez egymással, mert tudják, hogy itt az ilyesmi díjazva van, nem a hozzáértés az ami számít igazából, hanem, hogy ki mennyire nyalja ki a s'ggét amikor itt van. a csoportvezetők is sokszor úgy kerülnek ki közülünk, hogy míg van aki évekig dolgozik itt előtte, hogy mindent megtanuljon, volt olyan aki 0 tapasztalattal jött ide és úgy tisztára nyalta a tulajdonos talpát az első hónapban, hogy semmi hozzáértéssel vezetőnek kinevezték. én például úgy érzem emiatt minimálisan ki vagyok közösítve, én sosem nyaltam különösebben egyik vezetőnek sem, és mintha emiatt úgy tekintenének rám mint egy haszontalan eszközre, hiába jól végzem a munkám. elő szokott fordulni, hogy mikor a tulaj jelen van néhány kollégám hozzám sem szól vagy teljesen más hangnemben beszél velem, hogy direktbe mutassák neki, hogy nem barátkoznak azzal aki nem nyal be. néha kifejezetten érzem a szóhasználatukból, hogy rám igazából inkább tekintenek egy tárgyként mint egy emberként, mintha én alsóbbrendű lennék amiért nem teperek, pedig ez valójában azért van mert borzasztóan idegesít a vezetőség, itt sosem szeretnék előrébb lépni, hogy velük kelljen dolgoznom egész nap.

tudom, hogy a munka világa tele van igazságtalanságokkal, a kérdésem inkább arra irányulna, hogy ez még az a fajta rossz ami belefér, vagy az ilyen helyet ti inkább hagynátok a helyemben?

2021. nov. 19. 06:47
 1/3 A kérdező kommentje:
amit kihagytam, hogy 19/L és ez az első munkahelyem, 8 hónapja dolgozom itt, illetve hallottam a többiektől, hogy volt már aki sírva mondott fel annyira kikészült, illetve olyan aki felmondott és nem is jött be letölteni a 2 hetet hanem mindenkit letiltott, de egyikről sem mondták el mi okozta ezeket.
2021. nov. 19. 06:50
 2/3 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem egy jó főnökre vall és a légkör sem az. Téged pedig azért ez nagyon is zavar. Ezek alapján lehet megérné menet közben nézelődnöd és ha olyat találsz, márpedig mindig van más lehetőség akkor kipróbálni másik helyet, akár munkaidő után, akár szabadnapodon. Persze sok munkahely eléggé rossz tud lenni, de vannak igazán jó munkahelyek és vannak másféle munkák is. Nekem már van tapasztalatom itthoni is és külföldi is. Azt tudom mondani, hogy itthon nagyjából 50% kb. esetemben ez arány, tehát fele jó volt, fele pedig rossz, külföldön pedig 1 igazán rossz és 3 igazán jó helyem volt, de a kintiek sokkal kevésbé beszélnek ki, inkább magukkal és a haveri körrel beszélgettek, mintsem másnak a lenézése vagy kibeszélése volt a középpont.
2021. nov. 19. 07:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Attól még, hogy kávézóban dolgozol, illene ismerned az enter billentyűt. Csak nem ugyanaz, mint a C-betűs a 4 általánossal a szalagon.

Teljesen olvashatatlan.

2021. nov. 19. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!