Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Külföldi munka tapasztalatok?

Külföldi munka tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Szállás, munka, emberek, közlekedés, fizetés, migránsok, megéri-e kimenni, honvágy, család, kimozdulás, ilyesmi

2021. nov. 14. 10:16
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi 10-es :)
2021. nov. 14. 11:13
 12/16 anonim ***** válasza:

5 éve élünk Németországban. Lakást bérlünk, teljesen jó, az emberek nyilván változatosabb, van ilyen is, olyan is, de nyugodtabbak, mint otthon. A meló kevésbé stresszes. S fizu jó. Gyönyörű kirándulóhelyek vannak. Migránsok vannak, de nem sok vizet zavarnak.

Életem egyik legjobb döntése volt kijönni.

Fizuról még annyit, hogy ne azt a fizut vedd alapul, amit most, frissen kivándorlóként kapnál. Ha ügyes vagy, akkor pár év alatt rendesen feltornázhatod.

2021. nov. 14. 11:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Szállás: a férjem akkor saját tulajdonú, ma már közös ingatlana

munka: könyvtáros egy általános iskolaban

emberek: velem kedvesek, nyitottak, másoknak más a tapasztalata, de ez nyilvánvalóan mindkét félen mulik, hiszen amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten

közlekedés:jo

fizetés:jo

migránsok: vannak, mint mindenütt, lévén mindenütt élnek külföldiek, ergo itt én is migráns vagyok

megéri-e kimenni: van akinek igen, van akinek nem

honvágy: nincs, itt vagyok itthon

család: van

kimozdulás: covid alatt nincs

2021. nov. 14. 12:05
 14/16 anonim ***** válasza:

3 helyen volt Ausztriában. 2 hely nagyon szar volt, óriási elvárás, sok kirúgás. Meg kellett szakadni rendesen. Egyik ilyen talán 25 órás bejelentés, semmi 13., 14. havi, kb. 1000 euroért.

Elsőnek elment pár hónapig.

2. komissziózás volt, brutál kőkemény munka 1400 ért, 2 műszak, hétfőtől-péntekig.

3. ugyanaz a cég, ugyanaz a munka, csak még is tök más, mert ezerszer könnyebb. Sok hülyeség van, sok a migráns, sok a hülye, nincs 2 nap fixen egymás után szabad. Pénz itt is olyan 1400 körül, hidegben 1500 körül.

Mióta lekérettem magamat 30 órába, meg kb. 1 műszak, azóta jól megvagyok, nem szakadok meg, van 3 nap szabadom mikor kérem és a fizu olyan 1250 körül. Ami a gyorséttermi fizu csak épp teljes állásba én meg 30 ba keresem meg jóval könnyebb melóval.

Azért figyelni kell az órás papirt, mert szeretik rohadtul elszámolni folyamatosan...

Ingázom olyan napi 130km oda-vissza. Igy egyben azért fárasztó tud lenni.

Ha nem túl szörnyű munkát fogsz ki akkor mindenképp megéri kimenni. De vannak olyan munkák ahol rendesen szét kell menni minden nap, és ha kint is élsz akkor már nem feltétlen éri meg.

Van ahol semmi ilyesmi nincs, de van ahol szeretik rendesen fúrni az embert. Magyar főnök is tud olyan lenni, és ezt sajnos több helyről hallottam, hogy borzasztóan undorító. Sajátjait könnyű feldobni hát mögött, hogy ő meneteljen előre...

De van ahol meg az ember a 2 kezét összeteszi, hogy van magyar feljebb és segít.

Szóval durván vegyesek a tapasztalataim.

2021. nov. 14. 18:45
 15/16 anonim ***** válasza:

Magyarokat kerüld, illetve magyar cég alkalmazottjaként ne menj ki dolgozni!

Lehúzzák az összes bőrt rólad. Azaz akikkel én voltam kint, ők ezt csinálták. 18ora építkezésen 3-4ora alvassal, szállás mindig máshol, kaját old meg.

2021. nov. 15. 05:09
 16/16 anonim ***** válasza:

Nagyon jó volt, a huszas éveim majdnem teljes egészét kint töltöttem, dolgoztam, tanultam, utaztam. 9 év után egy alap és egy mesterdiplomával, 20+ országból élményekkel és kb 6M forintnak megfelelő euróval jöttem haza.

Az emberek szerintem nagy általánosságban mindenhol ugyanazt akarják az életben - család és barátok, anyagi biztonság, fejlődési lehetőségek. Ezen túl a kultúrák színessé tesznek minket, de alapvetően mind emberek vagyunk.

2021. nov. 15. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!