Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért utasítanak el?

Miért utasítanak el?

Figyelt kérdés
Nagyon sok helyre jelentkeztem friss viszonylag friss diplomásként. Van már munkatapasztalatom, nyelvtudásom. Úgy érzem a koromhoz képest mindent maximálisan teljesítettem, mégis elutasításokba ütközöm az álláskeresésem során. Lelkileg nagyon leépít. Esetleg valakinek hasonló tapasztalata…

2021. nov. 10. 10:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ezt innen nem lehet megmondani, de valamiért sosem találkozik a kereslet és kínálat. Azt Önnek kellene tudnia, hogy mi lehet a hiba. Néhány lehetséges ok: rendszeresen alul, vagy éppen ellenkezőleg, túlértékeli saját magát. Célszerű lehet megnézni egy bériránytűt, ha nagyon tanácstalan. Könnyen lehet az is, hogy olyan pozíciókat pályázna meg melyek az adott cégnél kulcspozíciónak számítanak, a magas tapasztalat pedig követelmény ezeken a helyeken. Érdemes lehet gyakornoki munkakört keresnie. Lehet, hogy végzettségével össze nem illő pozíciót jelöl meg, érdemes lehet megnézni, hogy milyen munkaköröket tölthet be iskolájával. Rengeteg lehet a buktató, de érdemes lehet felkeresni egy HR tanácsadót, ha sokáig ütközik még zárt falakba és nem változik a helyzet, mert így nem lehet megmondani.
2022. jan. 14. 20:53
 12/12 A kérdező kommentje:
Persze, tudom hogy nehéz erre választ kapnom :( jelenleg is gyakornokként dolgozok, a munkámat elismerik de jelenleg nincs bővülés, így nincs előrelépés. Béreket illetően rendszeresen tájékozódom, ismerősöktől és bér kalkulátorok segítségével is. Általában olyan pozíciókat célzok meg, amihez nem várnak el 5 év tapasztalatot. Sajnos van olyan tapasztalatom, ahol még csak választ sem kaptam a jelentkezésemre, de később megtudtam hogy egy olyan ember került be, aki a főnök ismerőse. Nem tudom sajnos hogyan versenyezhetnék ezekkel :(
2022. jan. 15. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!