Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyi időt adtok magatoknak...

Mennyi időt adtok magatoknak egy új munkahelyen, mielőtt azt mondanatok, hogy inkább kerestek mást?

Figyelt kérdés

18 év után voltam kénytelen új munkahelyet keresni, mivel sajnos a cég bezárt. Az új hely pénzügyileg ugyan jobb, de hiába a szakmai gyakorlatom, mégis mindent nulláról kell kezdeni. Sajnos azt látom, hogy az új kollégák se nagyon befogadóak, illetve szivatnak is. 3-an vagyunk, de otthagynak egyedül, és elvonulnak aludni, én meg néha azt se tudom hol áll a fejem. Persze a főnök haver, meg ha merek szólni azzal csak nekem lesz rossz.

Lehet idővel elfogadnak, de erősen gondolkodom, hogy keresek mást. De kitudja az nem-e lesz hasonló?

Ti hogy vagytok ezzel? Volt, hogy hamar otthagytatok egy munkahelyet?

2021. okt. 22. 22:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
" de otthagynak egyedül, és elvonulnak aludni," XD Ezen most besírtam. Miféle munkahely ez? Éjjeliőr vagy vagy mi?
2021. okt. 22. 22:55
 2/13 anonim ***** válasza:
Mióta dolgozol az új helyen?
2021. okt. 22. 23:07
 3/13 A kérdező kommentje:
3 hete, de folyamatos, 12 órás műszak van, egyik héten 5 másik héten 2 napot megyek. CNC gépbeállító vagyok egy automata soron, többnyire szerszámcserék vannak, de volt mikor egyszerre 4 is.
2021. okt. 22. 23:52
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pár hónap a minimum, de inkább fél évet mondanék. Az eleje mindig mindenhol nagyon nehéz.

De ha nagyon nem jó akkor úgy keress, hogy nem mondasz még fel csak ha van jobb. Ez fontos pszichológiailag, mert így sokkal magabiztosabb tudsz lenni interjún. Bér alkunál is merhetsz mondani többet, mert max maradsz itt.

2021. okt. 23. 00:58
 5/13 anonim ***** válasza:
Ja meg a kollégákkal szerintem több esélyed van megismerni egymást ha egyel beszélgetsz külön, sokkal nehezebb ha csapatban vannak. Egyszerűbb egy emberrel szótérteni.
2021. okt. 23. 01:00
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem bántanak, bármeddig maradok, nem barátkozni megyek, hanem dolgozni, nekem bőven elég, ha nem akadályozza a stílusuk a közös munkát.

Ha zaklatnak vagy beszólogatnak, mint valami középiskolai bántalmazó, akkor 2 hetet adok az egésznek, megpróbálom megbeszélni velük, aztán ha ők nem elég felnőttek ehhez és levegőnek néznek meg bsztatnak akkor is, mikor dolgozni kell együtt, akkor lelépek és a felmondás alkalmával elmesélem a főnöknek is, hogy miért hagyom ott a helyet. Aztán csinál vele, amit akar. Mondtam már így fel, annak ellenére, hogy új voltam, ki is baszták azt a két picsát utánam. 😉

2021. okt. 23. 05:22
 7/13 anonim ***** válasza:
Én fél évet bírtam (szintén 18 év után váltottam munkahelyet). Multi, pénzügy, kimondottan szemét társaságba csöppentem bele. Utólag azt mondom, kár volt a fél év is, ebből 2 hónap elég lett volna.
2021. okt. 23. 10:27
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon szar, minél előbb váltani kell. Nem érdemes várni, hogy később jobb lesz, mert nem lesz!!! Ahol a főnök egypár dolgozó puszipajtása, onnan meg végképp pattanni kell.
2021. okt. 23. 11:16
 9/13 A kérdező kommentje:

Azt látom, hogy ez a két kolléga azért nagyon más mint én. Én azért elég közvetlen és beszédesnek ismerem magam, mindig mondom, hogy mi volt a másik cégnél is, meg magamról beszélek, mutatok fényképeket stb, de róluk semmit nem tudok, igaz nagy zaj van, csak hangosan értjuk egymás szavát. Megyek be és ott búja mindkettő a telefont. Van egy korkülönbség is, hiszen én 46 éves vagyok, ők meg nincsenek 30 se, és gondolom nekik nyűg, hogy engem kell betanítaniuk, mert van mit tanulni bőven, és persze hibázok is.

Az is elég szarul jött le, hogy ment minden gép, és mivel nem beszélgettünk, így én is elővettem a telefont, meg erre engem lebaszott a főnök, hogy miért nem tanulok? De ezeket a dolgokat csak menet közben lehet megtanulni. Őket persze nem piszkálta.

Reggel mondtam is az egyiknek, hogy nembiztos, hogy itt akarok maradni. Gondolom vissza is mondta a főnöknek, így hétfőn biztos kérdőre leszek vonva. Mert amúgy meg nagyon nem találnak oda embert, miközben indítanának egy új sort is.

2021. okt. 23. 12:26
 10/13 anonim ***** válasza:

#9 mondjuk ha sokat tanulsz szakmailag, akkor csak amiatt is megérheti maradni.

de a lényeg az, hogy rég nem váltottál munkát ezért ez nincs meg élesben, de tényleg mindenhol nagyon nehéz lesz a betanulás időszaka. az nagyon megterhelő akárhova mész.

2021. okt. 23. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!