Ti,hogyan szoktatok beilleszkedni új munkahelyen?
25 vagyok.
4 munkahelyem volt már.
Beilleszkedési problémám van.
Mindenkivel kedves és normális vagyok, érdeklődő és segítőkész,de valahogy úgy érzem,hogy sose sikerül beilleszkedni a csapatba.
Általában ezzel kezdem:
Mióta dolgozik itt
Szereti csinálni,volt-e már mások területen.
Milyen tanácsa van, szerinte mi a legfontosabb amire oda kell figyelni.
Aztán amikor már eltelt egy két nap vagy 1 hét,akkor jönnek a személyes kérdések
Itt lakik a közelben
Mivel szokott bejárni
Ma én éppen nem tudtam főzni,esetleg a Mari néni sütőt valamit ...
Ha épp mondja,hogy van unokája egyből megkérdeztem,hogy hány évesek, miket szeretnek csinálni.... na szóval ilyenek.
Mivel tudnék még javítani ezen
Szerintetek mit rontok el?.
Most azért fontos ez nekem,mert végre találtam egy normális munkahelyet, normális fizetéssel, előrelépési lehetőséggel ami ritka,és nem akarok azért elmenni,mert rossz a csapat.
És ma fogom megismerni a kollégákat és kellene pár ötlet.Ti örülnétek ha az új kolléga sütivel várna benneteket?
Még milyen beszédtémákkal tudnám elérni,hogy bevegyenek a csapatban.
Jöhetnek férfiak válasza is,mert vegyesen fogom dolgozni lesznek nők és férfiak is.
Mikor első napom volt a munkahelyemen, ez diákmunka volt, 17évesen, tehát nekem foggalmam sem volt hogy milyen is lesz vagy hogyan, az volt életem első munkahelye, legelső nap meg a helyemet se találtam valami lány mellé beosztottak és az mutatott meg nekem mindent, teltek a napok és mindenkihez oda mentem,mondtam egy pár vicces dolgot vagy épp az adott esethez, helyzethez kapcsolódót, és így kialakult egy beszélgetés, mindenkivel kedves voltam, segítőkész,akit meg mogorvának láttam még ahoz is oda mentem, persze az nem fogadta jól a társaságomat, talán még egy megjegyzést is mondott hogy én miért nem segítek neki én pedig vissza szóltam hogy ha mondtad volna akkor segítettem volna, de ha így állsz hozzám akkor lesheted a segitségemet, ezután még a közelembe se jött elég vicces volt, utána meg eléggé pitizett mint egy kutya, a főnököm eléggé szigorú volt, mindig kiabált mindenkivel, ha én elrontottam valamit akkor persze velem is le állt, én elé álltam és mosolygosan, és tiszteletettudóan elmondtam neki hogy ha én emberként viselkedek vele, akkor ő is viselkedjen úgy velem,és ne kiabáljon mert az nem old meg semmit hanem mondja el higy mi volt a rossz és azt kijavítom, ez után a főnökkel öri barik lettünk, bocsánatot is kért, tehát vannak akik nem vágynak társaságra, de vannak akik igen és szivesen barátkoznak, semmit sem kell erőltetni, és senkinek sem kell megfoházkodni, lehet az főnök vagy akárki. :)))
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!