Szerintetek van értelme beküldeni önéletrajzot olyan helyre, ahol nem hirdettek meg betölthető állásokat?
Veszíteni nem veszítesz vele, mert ha nem küldöd el nem vesznek fel, ha elküldöd akkor meg vagy felvesznek vagy nem.
Én kezdőként megnéztem cégeket, és írtam egy rövid levelet, ki vagyok, mi vagyok.
Én úgy jelentkeztem eleinte mint gyakornok, és leírtam, hogy eddig milyen irányban mozogtam, miben van tapasztalatom és miben szeretnék még többet szerezni.
Nyilván olyan szempontból lutri, hogy nem tudod ki olvassa el. Voltam olyan cégnél ahol nagyjából semmit nem intéző titkárnő jellegű véglényhez jutottak be a levelek és simán telibe szarta őket. De munkám során is tapasztalom ezt, hogy az ajánlatkérésem, megkereséseim el sem jutnak az illetékesekhez cégen belül.
"jelenleg nincs üresedés, de számon tartjuk az önéletrajzát"
Ez csak amolyan "corporate bullshit" szöveg, mint az állásinterjú utáni "még meghallgatunk másokat is, majd értesítjük", azután többszöri email megkeresésre nem válaszolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!