Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen tapasztalatotok van 12...

Milyen tapasztalatotok van 12 órás műszakkal kapcsolatosan? Milyen fizikai, érzelmi hatásai vannak ha egy ember heti hat napot 12 órában dolgozik?

Figyelt kérdés

2021. szept. 27. 14:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"ez modernkori rabszolgaság, miért akarsz rosszat magadnak?"

Ne felejtsük el hogy sokszor a rabszolgának jobb volt mint a szabad embernek. Csak ezt nem szeretik reklámozni.

Például jobb orvosi ellátást kapott mint egy nincstelen de szabad ember. Mert a rabszolga ha meg betegedett az ura orvost hivatott hozzá mert pènze állt az emberben, pénzért vette. Míg a szegény de szabad emberrel nem törődött senki. Ha volt pénze orvosra akkor volt , ha nem akkor megpuszutult

2021. okt. 19. 05:05
 12/17 anonim válasza:
100%
Sok embernél még a monotonitás is rátesz egy lapáttal, pl a gyártósor sem való mindenkinek, én sem szívesen csinálnám. Egy barátom volt ilyen helyzetben huszonévesen is hónapok alatt mentálisan, érzelmileg, fizikailag ki tudsz készülni tőle.
2021. okt. 20. 12:12
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is 12 órában dolgozok gyártósoron és nem készülök ki tőle. Nem mindenki bírja, de aki nem bírja az keressen mást. A cigitől és az alkoholtól is kilehet készülni fizikailag és mentálisan is, érzelmileg meg aztán főleg és mellette még anyagilag is.:) Azokhoz képest a gyári munka maga semmi.
2021. okt. 20. 12:32
 14/17 anonim válasza:
100%
Épp ezt írtam, más-más a beállítottságunk, tűrőképességünk, személyiségünk. Nincs is ezzel gond. Örülök, hogy te bírod, ha nem lennének ilyen emberek, mint te, nem lenne ki ellássa azt a munkakört.
2021. okt. 20. 12:50
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen tapasztalatotok van 12 órás műszakkal kapcsolatosan?"

Jók!

Ahová egy 8 óràs dolgozónak egy hónapba be kell menni 20-szor , oda egy 12 órâs dolgozónak csak 14-szer kell be menni. Ha egy órát utazik a munka helyére akkor az oda vissza már két óra per műszak ami feleslegesen eltelik az életéből úgy hogy várja a buszt/vonatot és azt senki nem fizeti. Tehát műszakonként két óra (mert ugye egy óra oda egy óra vissza az út). Egy 12 órás dolgozóra azt mondtuk hogy 14 szer megy a hónapba. Vagyis 6-al kevesebbet mint aki nyolc órába jár. Ha azt a hat napot megszorozzuk a műszakonkénti két órával amit a buszon/vonaton buszmegállóban fagyoskodva tölt a dolgozó akkor ki jön hogy aki nyolc órába dolgozik az havonta minimum 12-14 órát vagyis egy fèl napot pazarol el úgy az èletéből hogy épp a munkahelyére tart vagy onnan jön ahhoz képest mint aki ugyanott 12 órába dolgozik. Az a fél nap szerintem elég sok. Mellette még az se mindegy hogy hússzor kell hajnalba kelleni vagy csak 14 szer. Húszor ébresztem fel vèletlenül a családot reggel ha megyek dolgozni vagy csak 14 szer.

Az a hat nap plusz az nagyon sokat számít a 12 órás műszak javára. És tegyük hozzá a munkahelyen ő se tölt el több időt egy perccel se mint a nyolc órás. Neki is ugyanúgy 160-170 a kötelező órája a hónapba

2021. okt. 20. 15:21
 16/17 anonim ***** válasza:

utolsó

a másik kérdést is olvastad?

2021. okt. 20. 15:41
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

" Milyen fizikai, érzelmi hatásai vannak ha egy ember heti hat napot 12 órában dolgozik?"

Heti hat napot szerintem nem lehet folyamatosan 12 órázni

Én úgy járok hogy nappal-èjszaka utána kettő otthon , aztán megint nappal éjszaka utána kettő otthon.

Volt amikor éjszakás után három napot voltam otthon. Akkor ötös turba jártam. Az jobb volt.

Az élettani hatásai? Hát ezt nem tudom. Nem tudom hogy aki pl ki alvatlan állandóan álmos az jobban ki pihenné e magát ha nyolc órába jár. Vagy ha valakinél elő jön valami probléma az akkor nem jönne e elő ha ugyanaz az ember nyolc órába járna.

Viszont akkor ha valaki mégis napi 12 órát dolgozik és zsinórban 6 napot az utána több mint egy hetet otthon van úgy hogy még szabadságot se kell neki írni. Azért az nem semmi. 6*12 óra= 72 óra. Aztán csinál még egy ilyen 6 naposat az megint 72 óra. Tehát kétszer így meghúzza a melót és már majdnem be is dolgozta a kötelezőt. Aztán otthon van megint egy hetet. És ugye arra jönnek még a szabadságok. Biztos rossz mikor zsinórba kell menni, nekem három nappalos volt eddig a legtöbb meg utána egy éjszakás, de aztán 5 napot otthon voltam. Egy napig hulla voltam otthon az igaz, de a maradék négy nap utána bőven megérte. Meg azt azért hozzá tenném hogy Én szeretek sokat aludni. Biztos van akinek elég egy fèlnap is otthon hogy regenerálódjon

Utolsó voltam.

2021. okt. 20. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!