Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Járható út, ha felmondok és...

Járható út, ha felmondok és újra beadom az önéletrajzomat a céghez?

Figyelt kérdés
Van 10 telephelye a cégnek, mindenhol normális munkaidő van, keresnek a munkakörömbe munkatársat, én a jelenlegi helyemről el akartam jönni már tavaly is, másik telephelyre át is vettek volna, de az itteni főnököm nem engedett, de kaptam igéretet, hogy normális munkarendben dolgozhatok, ami úgy is volt egy darabig, most megint olyan összevissza munkarendet kaptunk, hogy péntek éjszaka (17.40-03.25) szombat éjszaka (17.40-03.25),vasárnap délután 13.40-20.00 ilyenek vannak így gyakorlatilag 3 napokat ébren kell maradni egyhuzamban, ami nekem nagyon nem jó, éjszakâzás után valamelyik gyerekem mindig felkelt 7 körül így max jó esetben 3 órát tudok aludni. Mentem is a vezetőhöz reggel, hogy döntsön, felmondjak, vagy át helyez másik helyre, de ma többször is meg keresett, hogy nem fog áthelyezni, nem enged el mert akkor jönnének a többiek is, hogy el akarnak menni innen, és az rossz fényt vet rá. (Többi telephelyen is szoktam dolgozni sűrűn pluszba, így tudom, hogy hol mi a helyzet)

2021. szept. 21. 09:58
 1/8 A kérdező kommentje:
+ 6 féle műszak van nálunk, mondjuk 6 nap alatt 4 féle képpen változik, nem igazán lehet igazítani hozzá semmit sem, ha meg fixen 5-6 ot megyek délután akkor nem látom a gyerekeim azon a héten, reggel mennek este haza érek már alszanak
2021. szept. 21. 09:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezért nem kéne felmondani, átrakhatna simán ha megakarná tenni. Szóval ha újra jelentkeznél, nagy eséllyel nem vennének fel arra a beosztásra amire szeretnéd, de benne van hogy semelyikre sem. Ugyanúgy állna hogy akkor a "többi is ezt csinálná". Ha megtennék arra ami most van, olyan szinten kutyába lennél nézve, hogy onnantól egy szavad nem lenne semmihez és magadat is lenéznéd.

Azokra szokták az ilyen gány beosztásokat tenni, akik engedik, látják hogy megtörhetőek és félnek, nem mernek kiállni magukért, inkább nyelnek mindig vagy kényszer miatt muszáj csinálniuk.

Vezető alatt mit értesz? Tényleges vezetőt vagy valami odarakott bábut, aki max. a műszakot vezényli? A rendes főnökökkel beszélj, őket keresd meg, akiknek van tényleges hatalmuk a cégnél, akik ilyen kérdésekben valóban tudnak csinálni valamit. A legtöbb értelme így is annak lenne, ha új munkahelyet keresnél.

2021. szept. 21. 10:10
 3/8 A kérdező kommentje:
Tavaly pont egy éve elmentem a cég központba emiatt és akkor nagyon mérges volt rám, hogy megkerültem, de akkor sem akart áthelyezni, ugyanezt mondta, hogy amíg ő itt van nem fog elengedni, pedig azóta már csomó embert "büntetésből" átrakott másik telephelyre, persze jól jártak örülnek is neki. Akkor volt, hogy kaptam normális munkarendet 1 évig, most megint ugyanez a probléma, a szeptember lassan lemegy az sem volt jó, az októbertől méginkább nem jók a kilátások a jövőre nézve... viszont 10 éve vagyok itt, nincs bajom a kollégákkal, főnökökkel és a munkával sem csak ezzel a munkarenddel ami így katasztrófális... Az a baj, hogy ezt ők is látják, hogy "belepunnyadtam" ebbe a munkahelybe, mindent megcsinálok és lusta vagyok váltani, vagy inkább nincs meg az akarat/bátorság vagy ilyesmi.
2021. szept. 21. 10:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Esetleg fordulhatnal a fonokod fonokehez. Mert o nyilvan csak annak a telephelynek a vezetoje.

Ha mashol is szoktal dolgozni, akkor nyilvan tudjak, h jo munkaero vagy, sztem ha igy elmondod, h rajtad kivulallo okok miatt nem tudsz kipihenten jarni dolgozni.

Gondolom, ha felmondasz is, megkerdezhetik, h miert hagytad azt ott es miert jossz at?

Ha olyan viszonyban vagyzok, akkor tanacsot is kerhetsz tole, h nagyon szeretnel maradni, de masik telephely munkaorait hatekonyabban tudod osszehangolni a csaladi eleteddel, hogyan probalkozz atjutni. Ha nornalis, akkor sima athelyezessel megoldjak.

2021. szept. 21. 10:38
 5/8 anonim ***** válasza:

3.25-kor befejezni? Haza sem tudsz indulni tömegközlekedéssel.

Szerintem is a főnök főnökével kellene beszélned. Mondd meg neki, hogy ez a munkarend neked vállalhatatlan, de szívesen dolgoznál másik telephelyen más munkarendben. Ha erre nem nyitott, akkor mondjál fel, de akkor viszont ne reménykedj abban, hogy másik telephelyre felvesznek.

2021. szept. 21. 10:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Most olvastam, hogy tavaly jártál a cégközpontban. Akkor nem érdemes újra ezt a kört lefutni. Keresni kell egy másik helyet és itt felmondani.

Ettől függetlenül, ha a másik hely nem jön be, 1-2 év múlva másik telephelyre lehet pályázatot beadni, de most azonnal nem érdemes.

2021. szept. 21. 11:02
 7/8 A kérdező kommentje:
Hétvégén mikor így végzek ha jó idő van bringával, ha rossz idő kocsival szoktam járni, de kocsival csak az első éjszakás napra jövök, a másodiknál már elaludnék hazafelé, úgy már bringán is volt, hogy elaludtam aztán nekimentem egy kerítésnek. Van aki 50 km ről jár nem is tudom így hogy tud hazavezetni ha ő is így végez.
2021. szept. 21. 11:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Aki tömegközlekedessel jár ilyenkor megszívta, van aki vonattal menne vidékre, mondjuk vasárnap végzünk így hajnalban mire hazáér kB indulhat is el, vagy max aludhat 1-2 órát mert 13.40 re vissza kell érni még délutánozni ugyanaznap.
2021. szept. 21. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!