Már 2 hónapja kikértem a szabadságomat a mostani pénteki napra, mert foglaltam egy hosszúhétvégét a párommal, erre ma közölték, hogy mégsem engednek el, viszont már nem tudom lemondani a foglalást, mit tegyek?
Na ez az, ami nem igaz.
Semmi köze a szabadság kiadásának a próbaidőhöz, mutatom:
122. § (1) A szabadságot - a munkavállaló előzetes meghallgatása után - a munkáltató adja ki.
(2) * A munkáltató évente hét munkanap szabadságot - a munkaviszony első három hónapját kivéve - legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni. Ennek során a 121. § megfelelően irányadó. A munkavállalónak erre vonatkozó igényét legalább tizenöt nappal a szabadság kezdete előtt be kell jelentenie.
A munkád első három hónapjában nem köteles kiadni, nem a próbaidő alatt. A próbaidő gyakran három hónap, ezért van ez így a köztudatban, de nincs így.
Egyébként van ám egy ilyen is:
(7) A munkavállalónak a kiadás időpontjának módosításával vagy a megszakítással összefüggésben felmerült kárát és költségeit a munkáltató köteles megtéríteni. Az (5) bekezdés b) pontban foglalt esetben a szabadság alatti tartózkodási helyről a munkahelyre és a visszautazással, valamint a munkával töltött idő a szabadságba nem számít be.
Szóval mondd meg nyugodtan, hogy semmi gond, fizesse vissza a befizetett nyaralásod árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!