Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi lenne a jó munka nekem,...

Mi lenne a jó munka nekem, amivel kereshetnék 300-400 ezret havonta?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. Nyolcadikba nem tudtam mit beírni, így anyám ügyvitel szakra írt be. 4+1 éves képzés, 4 év alatt kapok egy szakmát + érettségit, és ha maradok OKJ-s képzésre, akkor leszek ügyviteli ügyintéző, ami fél fokkal jobb csak, mint a titkárnő. Hivatalba (!) az ilyenek 220 ezernél nem keresnek többet érettségivel és főiskolával, így már nagyon hamar eldöntöttem, hogy nem ebben az irányban akarok tanulni.

Légiutas-kísérőn gondolkoztam, de nincs meg hozzá a magasságom, nagyon alacsony vagyok.

Egy született lúzer vagyok, egy nyomorék, úgyhogy rajzos dolgok, marketing, informatika kilőve.

Főiskola és egyetem is kilőve, mert nem vagyok olyan tanuló, akinek egyetemre kéne mennie.

Nem akarok gyárban dolgozni se.

Egyszerűen rohadtul tanácstalan vagyok, és tudom, hogy kapni fogom a savat mindenkitől, de megint ugyanaz van, mint nyolcadikban.

2021. szept. 9. 18:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
6%
Miért akarsz annyit keresni?
2021. szept. 9. 18:39
 2/16 anonim ***** válasza:
11%

A szakmunkák mostanában (meg még egy pár évig) jól mennek, fodrász, műkörmös, stb. Illetve a nyelvek is, ha mondjuk 2 nyelvet alaposan elsajátítasz (egy angol+valamelyik szomszédos országé), azzal jól kereshetsz.

De ha rám hallgatsz, először gyűjts pénzt, és keress jó befektetési lehetőséget!

2021. szept. 9. 18:42
 3/16 anonim ***** válasza:
81%

Az olyan állások, amiket bárki el tud végezni, nem fizetnek jól. Szóval vagy tanulsz vagy olyan munkát vállalsz, ami tönkreteszi az egészséged, vagy szarul fogsz keresni.

A tanulásba beleértem a gyakorlást is. Pl rajzolni is bárki meg tud tanulni, csak kellően sokat kell gyakorolni.

Menj el egy pályaválasztási tanácsadóhoz. Rengetegféle munka van.

Ne úgy akarj munkát választani, hogy mi az amit most meg tudnál csinálni. Azért találták ki az egyetemet, hogy az ott megtanultak birtokában tudsz majd dolgozni az adott területen (abba most ne menjünk bele, hogy ez mennyire valósul meg a gyakorlatban)

2021. szept. 9. 18:45
 4/16 anonim ***** válasza:
84%

Először is TEDD FÉLRE A PÉNZT. Tudom, hogy álszentül hangzik. Fontos a pénz. Nagyon fontos. De kitörölheted vele a popolód, ha minden nap gyűlölsz bemenni a helyre, ahol dolgozol. 400 ezer forintért ne áldozd fel az egészséged. Fontos a pénz, de a legfontosabb, hogy boldog legyél, és imádd amit csinálsz. A pénz nem a cél, csak a szükséges rossz, az eszköz, ami kell az életben maradáshoz. Amit meg jól csinálsz, azzal itt vagy külföldön, de úgyis jól keresel.

Második tanács, hogy felejtsd el, amit eddig gondoltál magadról. Ha csak nem tényleges, orvosilag kimutatható szellemi bajról/képességcsökkenésről van szó, akkor az egyetem is szóba jöhet. Nehogy azt hidd hogy az akkora szó. Persze, egy orvosi nem való mindenkinek, de a gimiben hármas átlagú barátnőm most fog diplomázni...

Ha nagyon nagy a sötétség és abszolut fogalmad sincs mit akarsz, indulj ki abból, hogy melyik tárgyakat szereted. Tedd félre hogy SZERINTED miből vagy jó (egyébként abból, amivel eleget foglalkozol...), csak vizsgáld meg, hogy melyiket tanulgatod/olvasgatod örömmel. Melyiknél kapod magad azon, hogy egy oldallal többet olvastál el mint az anyag, melyiknél okoz örömet, hogy megtanultad? (Vagy egy kicsit negatívabb szemlélet, melyiket utálod legkevésbé?)

Aztán gondold végig, hogy szeretnéd, hogy teljen egy napod? Járkálni akarsz össze-vissza? Valami ülős, nyugis adminisztrációs dolgot akarsz? Netán elméleti problémákat megoldani? Embereknek segíteni? Folyamatokat irányítani? Állandóan kommunikálni? Reggel felkelsz.. és, utána? Mi történjen 5-10-x éven belül egy napodon?

Melyik szakterület tetszik? Hol tudod magad elképzelni? Valahol a kórházi ellátásban? Gyerekekkel? Vendéglátásban? Hogy tetszik egy hotel? Vagy egy suli? Érdekel a titkárnősködés, ügyintézés és adminisztráció? Remek, eü. asszisztens nem lennél? Vagy könyvelő?

Vagy megvan az egyetemi szakma amit akarsz, de kevésnek érzed magad hozzá? Van sok területnek egy kisebb kategóriája, ami felsőoktatási szakképzés vagy OKJ (a mostani megfelelője nem tudom mi..). Pl az elektrotechnikust mondhatjuk "OKJ-s mérnöknek", vagy a fizioterápiás asszisztenst "OKJ-s gyógytornásznak". Sőt, vannak szakmák amik 8 általánossal és 8 év egyetemi tanulmánnyal is csinálhatók (ápoló).

De legyél türelmes. Van, aki 30 fölött találja meg, mit szeretne csinálni. Merj kipróbálni dolgokat! Tarts ki amellett amit elkezdtél és legyél türelmes. De ismerd fel ha tovább kell állni, és merj váltani!

Ne siess sehova. Ma már egy 60 éves ember is tud tanulni, mert van rá lehetősége.

Ha akarsz egyetemre menni, csak a kishitűséged tart vissza, próbáld meg! Ne hallgass senkire, hogy buta vagy. Nem vagy. Ha valamibe elég munkát teszel, annak meglesz az eredménye.

2021. szept. 9. 19:00
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Fogorvosi asszisztens, állatorvosi asszisztens, fogtechnikus. Ezek nem igényelnek nagy tudást. 1-2 ismerősöm dolgozik ilyen helyen es eleg jol keresnek, a munka sem megerőltető.
2021. szept. 9. 19:02
 6/16 A kérdező kommentje:

De aki rajzolni tanul, az sose lesz olyan, mint aki tud is. Rajz semmiképp.

Tanulási nehézségeim vannak, a gimit is alig bírom, ezért nem jöhet szóba egyetem, ahol 50 darab tételt kellene megtanulni, stb.

2021. szept. 9. 19:17
 7/16 A kérdező kommentje:

Kitörölhetem a csodálatos szakmámmal a popolómat, ha hónapról hónapra élek, nem tudok semmire se gyűjteni, max sanyartatva spórolni tudok 10-20 ezret, de sz0p4cs, ha egy normális ház 40-50 millió.

2021. szept. 9. 19:19
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Neked is ugyanazt tudom tanácsolni ,mint bárkinek aki sokat akar keresni ,relatív kevés munkával. Tegyél le pár jogosítványt, és sofőrködj.

Igen olvastam, hogy kistermetű lány vagy, de volt 157centis 44kilós koleganőm, szóval tudom hogy az nem akadály.

2021. szept. 9. 20:50
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a 8-as is mondja, menj sofőrnek.🤷‍♂️ Én mikor csináltam a C kategóriás jogsit, láttam 2 csajt is aki szintén a C-t, az egyik már az E kategóriát csinálta...

18/f

2021. szept. 9. 21:28
 10/16 anonim ***** válasza:
96%

Mert a sofőr keveset dolgozik? aha.. persze.

"Egy született lúzer vagyok, egy nyomorék"

Ilyen hozzáállással sehogy. Ezen kell először változtatni.

2021. szept. 9. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!