Az eladó munka jobb mint a gyári vagy ez helyfüggő?
E kettő munka között vaciláltam miután abbahagytam a fősulit. Én végül a gyár mellett döntöttem. Diákmunkásként dolgoztam Tescoban, és soha többet. Pedig nem is kasszában voltam, hanem hostess, de így is rajtam verték le a feszültségüket az emberek. Borzasztóan megalázó volt. Ráadásul a főnök is állandóan kötekedett. Egyik volt osztálytársam boltvezető, és nem hogy szabadnapja nincs szinte, de még szabadságra is alig tud elmenni, és bármikor hívhatják (tehát otthon se tette le a munkát). Más ismerőstől is kérdeztem, hogy milyen a Lidl, és mondták, hogy borzalmas, a szünetet levonják a béredből, folyamatosan pörögni kell, és ugye jópofival tűrni az alázást.
Gyárban legalább nem kellett hazavinni a munkát, alig volt vmi felelősség, és igaz, hogy sok egyszerű emberrel vagy körülvéve, de legalább nem minden percben mással kell megértesd magad. Egyébként volt aki sima operátori pozícióból feljebb tudott lépni. Nekem az volt a legnagyobb bajom, hogy ez a gyár teljesítménybért adott, és lehetetlen volt elérni a normát.
Gyár! Eladó vagyok, párom gyárban dolgozik, kb ugyan annyit keresünk, de én ezért a pénzért kevesebbet vagyok otthon a túlórák miatt, több stresszt viszek haza és kiszámíthatatlan a munkaidőm hosszútávon. Ellentétben ő minden nap műszak végével egyből jön is haza, ha éri is stressz hetente nagyonmaximum 1x. És pontosan ki tudjuk számolni akar hogy két hónap múlva hogy fog dolgozni.
Annyi, hogy nagyon kevés szabadsága felől tud rendelkezni. Én az összeset én dönthetem el mikor veszem ki.
Előrelépési lehetőséget talán egy boltban hamarabb kapsz, de sokkal többen fognak a hátad mögött osszesúgni, és több rosszindulatot kell elviselni napi szinten.
Ha csak valamilyen munkára van szükséged inkább a gyár
Eladóként akkor éri meg dolgozni, ha szeretned is ezt csinálni, és érdekel ez a kiszolgálósdi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!