Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Illetlenség óvodába elkezdeni...

Illetlenség óvodába elkezdeni ősszel dolgozni, ha tudom csak nyárig tudok maradni? Szóljak erről?

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kéri. Nincs munkatapasztalatom még, mert idén végeztem az egyetemen óvónőként. Most ősszel láttam több állás hirdetést a környéken, de mind határozatlan időre. Azonban én tudom, hogy sajnos csak jövő nyárig tudnék maradni, mert akkor költözünk messze a párommal. Tehát júniusig tudnék maradni.

Mivel nincs még ebben tapasztalatom szeretném megkérdezni, hogy erről illik -e szólnom, ha tudom előre vagy akkor lehet minden honnan elutasítanak majd?

Illetve a másik problémám, hogy azért óvónőként úgy érzem illene maradnom a teljes nevelési évet, tehát agusztusig, mert bár akkor már nem zajlanak konkrét tevékenységek, de akkor is még a gyerekekkel kellene lenni és szükségük lenne rám, úgy tudom mindenhol csak agusztusban van szabadság vétel.

Nem tudom mi tévő legyek, mert csak emiatt egy másik helyen elkezdeni dolgozni nem szeretnék, mert ezért végeztem el ezt a diplomát, mert ezt szeretném és ebben szeretnék dolgozni.

Köszönöm előre is, ha válaszol esetleg elsősorban óvónő. Bár nem biztos, hogy óvónőt kifogok itt, így elfogadom mások válaszát is és azt is előre köszönöm!

2021. szept. 1. 22:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
97%
:D Hát figyelj, ha időben szólsz majd, hogye el kell menned, akkor nem lesz belőle gond. Az irodában, ahol dolgoztam, előttem volt egy srác, aki egyszer csak minden szó nékül elment táppénzre, és azóta se látták. Egyszerűen nem jött be dolgozni. Ha nem ezt csinálod, csak nem lesz akkora gond :) Interjún ne mondd el, ha pedig kérdezik a jövőbeli terveidet, mondhatod a költözést, azt meg egyelőre nem kell tudniuk mikorra, elég annyit mondanod, hogy a jövőben szeretnél elköltözni. Azt se kell mondanod hogy hova, ha esetleg kérdezik, mondd, hogy még fontolgatod hogy hova.
2021. szept. 2. 06:44
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezt előre nem szabad elmondani, hogy te el fogsz menni, mert nem fognak alkalmazni. A határozatlan időnek ez az előnye, hogy kb akkor mész amikor akarsz, ha letelt a próbaidőd, akkor mindenképp számolj a felmondási idővel, ami 30 nap szokott lenni, ha másban nem egyeztek meg a szerződésben. Majd amikor aktuális lesz a költözés, akkor majd előtte bő hónappal jelezni kell, hogy ez van, és beadod a felmondásod, ledolgozod a a felmondási időt és mész amerre akarsz.
2021. szept. 2. 09:56
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2021. szept. 2. 10:27
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Óvónőkből hiány van.A környéketeken is több állás betöltetlen.Nem valószínű, hogy tolongani fognak a jelentkezők.Én elmondanám az igazat,ez lenne fair a munkaadóval szemben,lehet,hogy így is felvennének,mert egy évre megoldódna a munkaerő gondjuk.Nem hinném,hogy sorban állnak munkára várva a képzett óvónők.
2021. szept. 2. 12:58
 15/17 A kérdező kommentje:
Igen. Utólag én is atgondoltam és több munkahely is van, valamelyik csak alkalmaz májusig. Talán így a legjobb.
2021. szept. 2. 16:31
 16/17 anonim ***** válasza:
Hidd el, ha a munkáltató tudja, hogy elmész, hiába van hiány nem nagyon alkalmaznak. Ugyanez van a gyerekvállalással is.
2021. szept. 2. 18:29
 17/17 A kérdező kommentje:

Hàt igen, még szerencsére az nem érint engem, de attól is előre tartok, mert nem szívesen dolgoznék sokáig oviban terhesen, mert sokszor betegek a gyerekek és megmondom őszintén nekem még nincs beszokva az immunrendszerem. Eddig az összes egyetemi ovis gyakorlat után belázasodtam sajnos.

Remélem majd most betörök 😁

2021. szept. 2. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!