Állásinterjúra/megbeszélésre a farmer, fekete galléros póló párosítás megteszi?
HR-ként a fönököm még az elején mondta nekem. Állásügyben ha jönnek a jelentkezők, az első amit meg kell nézni az a megjelenés. Minden felvételnél én mint HR-es, és egy kisfönők vesz részt az interjún. Mi ketten megadjuk a tiszteletet a jelentkezőknek. Fönök mindig nyakkendő, ing, nadrágban van, és blúzban, szoknyában vagyok.
Így valahol jó pont az ha a jelentkező is megadja a tiszteletet felénk megfelelő öltözékkel. Sokszor volt olyan jelentkező akit én okosnak, megfelelőnek tartottam volna, de a fönök kihúzta a listáról, mert farmerban, pólóban jelent meg. Hidd el, sokat számít ki miben jelenik meg.
Szerintem oda kevés lesz.
Legalább egy szövetnadrág és egy megfelelő méretű ing kéne.
Állásinterjúra, még ha lazának is tűnik a cég kívülről, azért inget és elegáns szövetnadrágot illene felvenni, nagyon max. fekete farmer. Amúgy a farmer galléros pólóval inkább sportos, nincs nagyon köze az elegánshoz, félig sem.
Nem gondolom, hogy akkora vaszisztdasz lenne beszerezni pár elegánsabb cuccot, jól megtérül, és turiban is meg lehet venni olcsón.
Megbeszélésnél meg attól függ, hogy milyen a munkahely, mert akkor már ismered a dresccode-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!