Késtetek már el munkából?
Dugóba keveredtem, aztán már semmi értelmét nem láttam hogy reggel 6 előtt, neki álljak még száguldozni, a késés lefaragásáért, ha nem autóval jártam, akkor egy busz maradt ki, az meg rögtön 10-12 perc.
Sok éves dolgozóként, nem lett belőle semmi, mert tudták hogy ha baj van telefonálok már jóval előtte, ha esetleg olvassák a névsort és nem találnak, várnak legalább 30 percet, de utána ők telefonálnának.
Eddig csak akkor, ha vonatkésés miatt nem értem be időben.
Természetesen mindig telefonáltam, bár sok értelme nem volt, ugyanis vasúton dolgozom, a mi járatunk késett, tudták :D
Legfeljebb 1-2 percet. Eltévedtem 😂
Egyébként homeoffice-ban dolgozom, és kb bármikor tehetem, nincs munkaidő, ritkán kell csak bemenni. Eleve új munka és a "szokásos" bejárat zárva volt. Plusz egy hatalmas épületben egy irodát kellett megtalálni, úgy, hogy komplett folyosók vannak zárva.
Nem lett belőle semmi. Csodálkozott is mindenki, hogy hogy jutottam be, mert a másik ajtó csak kártyával enged be. (Találtam egy harmadikat, de ilyen föld alatti titkos alagút jellegűt)
Sajnos iskola időben állandóan elkések. Távolsági busszal járok 2 várossal arrébb a munkahelyemre. Nyáron be tudok érni időben, de mikor suli van, és felszáll vagy 20-30 gyerek, akkor akár 15-20 percet is kések a munkahelyemről.
Remélem idén is online oktatás lesz, mert nagyon csesztetnek bent a késések miatt, de nem én tehetek róla.
Több munkahelyröl is. Mindenhonnan csak pár percet, fél óra sem volt, de egyesek szinte sokkot kaptak, mintha a világ vége jött volna el. Sosem értettem, mit kell ezen ugy izgulni, semmi halálosan fontosrol nem maradtam le.
Aki meg ilyenkor az óráját kopogtatja, annak le kéne törni a kezét!
A legtöbbet pont az első munkahelyemről a legelején.
Az élethelyzetem sem volt egyszerű és nagyon kényelmesen, átszállás nélkül utaztam - a legközelebb lakó ember késik effektus.
Eleinte határozott idejű szerződésünk volt, pont akkoriban késtem párszor kb 10 perceket. Viszont mással is előfordult illetve a 'mentoraink' sem voltak jellemzően bent, nem látták.
Jelenleg rugalmas munkaidőben dolgozom és az én team manager-em lazán veszi a törzsidőt is. Mármint azért nem akkor jössz, amikor akarsz, akkor mész, amikor akarsz, de ha fél órát késel a törzsidő elejétől, az nem gond. Persze havonta egyszer fordul elő velem. Van, aki úgy jár be. :D Nyilván a megbeszélésekre ott kell lenni.
Hacsak nem olyan a munkakör jellege, hogy konkrét gondot okozhat a késés (például gépek melletti munka), akkor nem hinném, hogy az a jó mentalitás a cég részéről, hogy azonnal keresztre akarnak feszíteni, ha késel. Jó, ha olyan a jellege, lehetőleg akkor se feszítsenek keresztbe, csak vannak olyan munkakörök, ahol megértem, hogy az átlagnál több szigor kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!