Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mekkora törést viselnél el a...

Mekkora törést viselnél el a munkád során?

Figyelt kérdés
Afganisztánban a nők örültek, hogy dolgozhattak, volt lehetőségük sportolásra, szabadidős tevékenységekre, fiatalabb generációnak az oktatás előnyeit kihasználni. Most meg, ezeket a lehetőségeket is elvették tőlük. Nálunk Magyarországon, ha hasonló felfogást követed, mint ők, élvezed azt, hogy van munkád, vannak ezzel kapcsolatos céljaid, amiket megvalósítasz, akkor ezeknek olyan erősnek kell lenniük, hogy semmilyen téren az ember ne szenvedjen az életében törést miattuk, mert nőként, az embernek, nehéz megvédeni a személyéhez és munkájához kapcsolatos tulajdonságait, ezekhez kapcsolódó jogait. Mikor a jogokról beszéltem a korábbi években az aktuális főnökömmel, mikor igazságtalanul elővett olyan ügy kapcsán, amit nem is én követtem el, azt mondta, hogy milyen jogokról beszélek? Nekem nincsenek. Örüljek, hogy van munkám… Az a szomorú, hogy ezt, a többi főnök is így láthatja. Bármikor kavarhatnak, élvezhetik azt, hogy te, csak egy dolgozó vagy. Akármennyit dolgoztál korábban, az nem fog számítani. Ti, nőként/ férfiként, mekkora törést viselnétek el a munkátok során?
2021. aug. 20. 06:10
 1/5 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon sokszor érzi, sőt tapasztalja ezt az ember élete során. Tudomásul kell venni egy idő után, hogy a hatalmi helyzetbe kerülés ténylegesen többnyire eltorzítja a személyiséget, aminek csak egyik következménye a személyes élethelyzetek romlása, de egyben társadalmi ill. csoport szinten is erősen rontja a munkateljesítményt (kontraszelekció, ami kisebb magánvállalkozásoknál is jelentkezik). Ennek a társadalmi szintű megoldása még várat magára.
2021. aug. 20. 08:22
 2/5 anonim ***** válasza:
64%
Szakszervezethez kell csatlakozni vagy alapítani egyet, ha akadályozzák, mehetnek a feljelentések meg lehet fordulni a sajtóhoz. Akkor majd lesznek a főnök szemében is jogok.
2021. aug. 20. 08:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Szakszervezetnek nincs nálunk jelentősége. Igazából, ezeknél a helyzeteknél, nem lehet azzal jönni, hogy meleg a főnök, másképpen viselkedik veled. Azzal se lehet jönni, hogy nem lehet eldönteni felmerülő helyzetek kapcsán, hogy kivel volt a probléma. Ami még a témához köthető, hogy ha egy felsővezető, aki humán területre is specializálódott, már a kezdeteknél, miért mondják rá, hogy ilyen rosszindulatú lenne, mikor valótlanságot állított a dolgozóval szemben, majd amiatt is alakult ki egy újabb konfliktus?
2021. aug. 20. 09:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem fontosabbak a saját elveim és szabadságom, mint a munkám.

Egyszer váltottam már pályát azért, mert nem feleltek meg a feltételek (találtam helyette mást, ahol igen és ami ugyanúgy érdekel), és többször váltottam már állást azért, mert másképp nem tudtam meghúzni a hátáraimat. És mindkettőt újra és újra megtenném szemrebbenés nélkül és faképnél hagynám azokat, akik nem az én játékszabályaim szerint akarnak játszani, aztán majd elgondolkodnak, ha mindenki így tesz vagy jó szórakozást egy balekkal, aki elvállalja.

Mikor váltottam, nekem is 5 év egyetemem volt abban a szakmában és kifejezetten szerettem azt a területet (akkoriban a mostani nem volt ennyire fókuszban, azóta erre is "rákaptam"). Épp emiatt nem értem azt, mikor jóagyú pedagógusok vagy egészségügyi dolgozók szarakodnak magánban és hisztiznek a feltételek, körülmények miatt. Figyelj, fogod magad, felállsz és lelépsz, ezer más területen tudod hasznosítani egyrészt a meglevő tudásod, másrészt néhány év alatt új életet lehet kezdeni munka mellett is.

Engem ne túráztasson senki hülyeségekért, se kolléga se főnök. Ha nem megy korrekten és élhetően, akkor szevasz. A túlórákat sem voltam hajlandó soha vállalni. 8 órában dolgozom olyan minőségben ahogy csak akarják. A 8 óra leteltére ráhagyok annyi időt, amiben lezárom nagyjából a feladataimat arra a napra és egyszerűen hazamegyek. Aztán lehet hívogatni meg fejreállni, ha papíron nem vagyok ügyeletben, úgysem veszem fel.

2021. aug. 20. 09:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Szarakodnak államiban*
2021. aug. 20. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!