Van itt olyan tanár, aki elhagyta a pályát? Hol tudtatok elhelyezkedni ezzel a végzettséggel?
Figyelt kérdés
Nagyon erősen fontolgatom, hogy otthagyom a tanítást, mert ebből a fizetésből nem lehet egyről a kettőre jutni, karriert sem lehet építeni, elegem van a csóróságból. Nektek sikerült jól fizető állásra váltanotok? Ha igen, milyenre és mennyi időbe telt elhelyezkedni? Köszi a válaszokat!2021. júl. 31. 11:18
11/22 A kérdező kommentje:
A gyerekeket én is szeretem, tanítani is szeretek, nem ezzel van a bajom. A baj az, hogy 180 nettót keresek egy hónapban, míg az Aldis pénztáros a 2-3szorosat megkapja ennek diploma nélkül. Elkeserítő.
2021. júl. 31. 12:24
12/22 anonim válasza:
Akit a pénz érdekel, az eleve hogy megy a tanári pályára?
13/22 A kérdező kommentje:
Mert amikor elvegeztem a sulit, nem a pénz volt a fő szempont. Az utóbbi időben kezdett idegesíteni a dolog, szeretnék sok mindent csinálni, de ennyi pénzből nem megy, és elegem van. Ráadásul egyre több a problémás gyerek, nincs kedvem 10 év múlva a diliházban kikötni.
2021. júl. 31. 12:28
14/22 anonim válasza:
#11 Én megértelek, és azért írtam, hogy irigylem akit a pénz nem érdekel, mert úgy könnyebb önmegvalósítani. Én sajnos anyagias vagyok. Hiába van annyi pénzem ami sokaknak elérhetetlen, akkor sem elég. Nem tudom, mikor jutunk el oda, hogy a tanárok fontos munkát végeznek, és jobban meg kéne őket fizetni. Végülis tanítani szeretnek, a gyerekeket szeretik, lassan belépőt fognak tőlük szedni.
15/22 A kérdező kommentje:
Szerintem soha nem lesz ilyen :( 300-350 nettóval kiegyeznék, akkor nem gondolkodnék azon, hogy lelépjek.
2021. júl. 31. 12:36
17/22 A kérdező kommentje:
Alsós tanár. Arra gondoltam még, hogy másodállásban jógát tanítanék, ha beindul többet keresnék vele, mint a rendes állásommal, szerintem.
2021. júl. 31. 12:49
18/22 anonim válasza:
Franciatanár ismerősöm nagy cégnél Sales vezető, milliós fizetés plusz jutalék. Szerintem egy percet nem dolgozott a szakmájában. Egy magyartanár pedig HR vezető multinál, szóval jó céltudatosan kell a pályádat alakítani.
19/22 anonim válasza:
#12 talán úgy, hogy egy értelmes társadalomban a pedagógusok az egyik legmegbecsültebb szakmát dolgozók, így a keresetük is bőven átlag feletti. Nálunk a pénzt viszont a politikusok rakják el. Remélik, hogy ez változik, de pont az oktatás minősége lenne az, ami a kritikus gondolkodás segítségével eltávolítaná a hatalomról az oktatás lezüllesztőket.
#17: Alsóban tanítók vannak, nem tanárok.
20/22 A kérdező kommentje:
Igen, alsóban tanítók vannak, viszont felsősöknek is tanítok hittant. D igazából ez részletkérdés.
2021. júl. 31. 14:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!