Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehet biztonsági őr vagy...

Lehet biztonsági őr vagy portás olyan ember, akinek volt korábban öngyilkossági kísérletete?

Figyelt kérdés

Fegyveres biztonsági őr volt régen, de mivel volt ez a kis dolga a pszichiátrián, ezért pszichológiailag alkalmatlanná vált, kirúgták.

Most sima biztonsági őr- portás munkákra pályázik.

Én mondtam neki, hogy így nem nagyon fogják felvenni sehova, de ő erősködik, hogy de igen, valahová úgyis kelleni fog.

Melyikünknek van igaza? A gyógyszereit úgy tudom még szedi, de már mintha sokkal jobban lenne, sokat viccelődik, az arcán látszik, hogy talán pár kilót is felszedett volna (asszem kb. másfél éve járhat pszichiáterhez).

Így tényleg lenne olyan cég, aki alkalmazza?

2021. júl. 31. 00:33
 1/3 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon erősen nem ajánlott az, hogy az általad említett ember ilyen munkakörben helyezkedjen el. Addig, amíg pörgős a hely, - pl. nappal egy beléptető ponton, - addig nem olyan problémás a dolog, de ha túlterheli és/vagy beosztják "túlságosan nyugis" szolgálatokra, akkor elkezdődnek a problémák. Ez a szolgálatban esedékes szeszes ital fogyasztásával kezdődően az öngyilkosságon való elmélkedésen keresztül egészen a fizikálisan végrehajtott öngyilkosságig bármilyen mértékben is előkerülhet. S bármennyire is meglepő, az a kisebb probléma, hogy egy ember véget vet a saját életének, de amikor bekattanva hazamegy és kiirtja a vele egy háztartásban élőket egyetlen levegővel, az már igen is közös felelősség. Az ilyen emberrel a legjobb, ami történhet, hogy a hobbijához közelálló, őt jelentősen lefoglaló munkát sikerül találnia és abban elhelyezkedve, magát hasznosnak érezve éli hétköznapjait nyugalomban. Persze ez a 21. században már inkább a fantasztikus film kategóriát súrolja, - ritka szerencséje van annak, akinek ez sikerül, mert korunk hétköznapi élete nem erről szól.
2021. júl. 31. 01:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Már az is valami, ha nem hordhat fegyvert.

Az én volt párom megkapta a fegyverviselési engedélyt, volt fegyveres biztonsági őr is bankban. Engem egyszer majdnem megölt, mert rátapintottam egy pitiáner vita során valami előre nem sejtett gyenge pontjára. De állandóan balhés ügyei voltak, megverte a saját apját is, a testvérével is verekedtek, egyszer vezetés közben vesztette el az önuralmát és leverte a visszapillantó tükröt meg eszeveszett száguldásba kezdett. És ez az ember megkapta a fegyverviselési engedélyt. Szerencsére akkor már nem volt a párom. Ennyit a pszichológiai alkalmasságiról.

2021. júl. 31. 01:58
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Biztonsági őr vagyok. Volt egy kollégám, húsz évig rendőr volt, majd leszerelt, és bekattant szó szerint. Pszichátrián kezelték, stb. Kijött onnan, volt pár munkája, visszaesett, közben gyógyszeres kezelései voltak, stb. Majd eljött hozzánk biztonsági őrnek, de egy év múlva most ismét bekattant. Autóval beborult az árokba, elkezdte molesztálni a bent dolgozó nőket, furcsán beszélt, állandón vergődött, órákra eltűnt a szolgálat közben, stb. Kiderült, hogy nem szedte a gyógyszereket. Volt egy konfliktusa másik kollégámmal, és ezért, meg a molesztálások miatt is kirúgták + utolsó napon szolgálat közben kicsekkolt, és hazament, mert neki nem volt kedve maradni. Azóta ismét pszchiátrián van, és megint kezelik kemény gyógyszerekkel. A feleségével beszéltünk, ő mondta el ezeket. Most már az is kétséges, hogy a jogosítványa megmarad-e, mert lehet még azt is bevonják neki. Valószínűleg őr már nem lehet soha, főleg nem hivatásos állományú.

Válasz a kérdésedre, az elmeállapotától függ, hogy lehet-e még őr. Ha hivatásos állományban próbál valaki öngyilkos lenni, azt azonnal leszerelik(rendőrtiszt mondta ezt nekem), de lehet, hogy utána később még biztonsági őr lehet belőle(nem FBŐ). Ráadásul most nemrég hoztak egy olyan szabályt, hogy fegyverismereti vizsga előtt köteles vagy elmenni pszichológiai vizsgálatra, és nyilván az ilyen meg is bukik rajta, így még fegyveres személy- és vagyonőr sem lehet. Lehet sima portás még igen. De nem ajánlott!

2021. júl. 31. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!