Ha szombati nap munkanap akkor...? Többi lent
Ez sima munkanap áthelyezés. Nem jár érte plusz pénz.
Amúgy sincs szombatra mt szerint semmiféle pótlék, nem tudom, hogy a 150%-ot honnan szedted.
Akkor járna +50% ha túlóra lenne a szombat, tehát előtte hétfőtől péntekig megvan a heti 40 óra.
Királyság. Köszi :)
Legalább már ezt is tudom
Ha munkaidőkeret van, akkor nincs rá se pótlék se semmi, nem keletkezett túlóra.
Ha fixen H-P munkarend, akkor elvileg szerda állásidő, szombat túlóra. (+8 óra, 150%-kal) Elvileg.
Nyilván a legtöbb cég azt mondja, hogy még ha szombat túlóra is, akkor is kiadhat helyette egy másik napot pihenőnek, és ezzel el van intézve, de ez hibás jogszabály értelmezés, ez csak a pótlék fizetés alól mentesít, az alapbért ki kellene fizetni (a normál havi béren felül, azaz +8 óra 100%-kal).
Amúgy ha csak 1x van ilyen és minden másban normális cég, akkor személy szerint nem feszülnék be emiatt.
Köszi mindenkinek, de csak jól gondoltam :)
Ma jelentették be hogy nem szombatozunk mert a tulaj nem akar +50%-ot fizetni túlórára :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!