Munkahelyen hogy kell viselkedni a csinos kolleganőkkel csúnyaként?
Ha véletlen munkába menet pont egyszerre kanyarodunk be a sarkon vagy egyszerre érünk a lifthez totál tanácstalan vagyok. Elég külső-soviniszták a nők ezért a lehető legrövidebbre fogják a nekik nem tetsző férfiakkal. Így nem tudom mit tegyek amikor a sarkon egyszerre fordulunk be, odaköszönjek, megkérdezzem hogy van, hogy ne tűnjek bunkónak, vagy idegesítőnek fogja találni azt, hogy hozzászólok és /vagy azt fogja gondolni, hogy próbálkozok nála amiért majd a pokolra kíván.
Hogy kell kezelni egy ilyen helyzetet?
8
Persze, hogy nem önsajnáltató kérdés, így 32 évesen már azok túl vagyok. Csak a praktikusság érdekel ja meg az, ahogy a 9-es írja, ne hizlaljam tovább az eleve jóllakott egójukat és ne adjak megalázási/ támadási felületet nekik. Ha egyáltalán nem köszönnék azzal pedig szerintem adnék mert elbeszélnék egymást közt, hogy milyen bunkó vagyok és nem csoda, hogy mindenki utál :) Nehéz győztesen kijönni ha a dologból ha nem nyertél a genetika lottón
Nyugi incelkék, nem titeket néznek a szép nők, de még a csúnyák sem. Nem undorodnak tőletek, mert semmik vagytok nekik. Az incelszag már messziről érződik rajtatok, ahogy izzadtok, mert egy nőforma kétméteres közelségbe ért. :D:D
Csak menjetek lehajtott fejjel tovább, ahogy eddig. A beszélgetést hagyjátok a férfiakra.
9
Ment a +. Lehet ez a legjobb megoldás. Csak automatizmussá kéne váljon.
13
Hehe. Legalább beismered, hogy csak a helyes pasiknak van joguk “férfinak lenni”. Ne aggódj, a belsőtökkel ti sem nyernétek meg senkit! :)
9-es vagyok. Még annyit hozzáfűznék, hogy én a munkahelyemen elég jó poziban vagyok és a szaktudásom is kiemelkedő. Természetesen ott adom vissza a nőknek ahol csak lehet. Elég magaslóról beszélek ha kell, pár csaj már kilépett miattam. A sikereiket elbagatelizálom, a hibákat viszont felnagyítom. Természetesen ezt mosolyogva, minden rosszindulat nélkül😄 Ha látom, hogy valakik kezdenek összemelegedni és a melóhelyen is eggyütt lógnak munkaidőben, azt a főnökség tudomására hozom így vagy úgy.
Így fizetek meg, amiért levegőnek néznek, teljesen rosszindulatú és flegma lettem a nőkkel.
17
De nem tehetsz róla. A frusztráció igenis ki tudja ezt hozni az emberből és még fernek is érzed. A megalázás érzetnél rosszabb nincs, olyankor feljogosítva érzed magad bármilyen megtorlásra. Így működik az agy. Én is így vagyok. Undok lettem sok élethelyzetben, úgy vagyok vele ha a külsőd nem jó úgyis utálnak, akkor minek adjak kedvességet, csak kihasználnának általa.
Ott b@szok ki, teszek alájuk ahol csak tudok, persze ez nem mindennepos dolog, csak ha úgy adódik. Úgy érzem, nekem ennyi jár a sok kudarc, meg megalázásért, lenéző pillantásért, vagy a levegőnek nézésért. Olyan is volt, hogy ketten mentünk a folyosón egy jóképű haver kollegával, jön szembe a jócsaj ráköszönünk mind a ketten, hogy szia, erre ő csak a havernak köszön, hogy szia xy, de rég láttalak, hogy vagy? Na ez milyen már?
17#
Ők a "külső-soviniszták", de te teszel fel kérdést arról, hogyan viselkedj emberekkel a külsejük függvényében.
Emberekkel emberként viselkedünk. Csinos kolléganőkkel például pont úgy, mint a nem csinosakkal. (Vagy akár mint a nem nőkkel! Hiszen gondolom a kollégákat sem vágod képen találkozáskor, meg nem is stírölöd őket, és nem akarod megosztani velük, hogy milyennek találod a külsejüket.) Azt mondjuk nekik, "szia". Mivel a köszönés kollégák közt alapelvárás, a hiánya bunkóság, bunkónak lenni pedig nem jó. Több elvárás nincs. Ennyi az egész.
Vagyis sokmindent lehetne még mondani, hogy mit NE csinálj, például ne vágj pofákat vagy ne köszönj direkt, feltűnően foghegyről, mint a 9-es (az amúgy mire jó?), meg ne mondd azt nekik, hogy megfojtod őket a liftben. De lehetetlen és felesleges mindenre kitérni, mert magától értetődő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!