Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jónak tartotok egy olyan...

Jónak tartotok egy olyan munkahelyet ahol az éves összes szabit egyben kiadják a nyáron de az év egyéb részeiben tényleg egy napot se adnak ki?

Figyelt kérdés
Jó dolog 5 hetet egyben nem menni, de ha az az ára hogy az év egyéb részeiben egy szaros nap sincs, akkor mégse olyan jó.
2021. júl. 17. 11:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ, hogy mit csinálnak akkor, ha nem megyek be egy előre bejelentett napon év közben. Ha kirúgnak emiatt, akkor nem tartom jó munkahelynek. Ha nem, akkor még lehet jó.
2021. júl. 17. 11:42
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Nem adhat ki több szabadságot, mint ami időarányosan jár. Ha szeptemberben otthagyod a céget akkor ki kell fizetned a jogtalanul kiadott szabadságot.
2021. júl. 17. 11:49
 3/9 A kérdező kommentje:

". Ha szeptemberben otthagyod a céget akkor ki kell fizetned a jogtalanul kiadott szabadságot."

EZ HATALMAS TÉVEDÉS. A szabadság kiadásának joga és egyben felelőssége is a munkáltatóé. "Túladott" szabi sem pénzben sem időben nem követelhető vissza.

Ha én visszajövök az 5 hétről, és másnap felmondok az szívás a cégnek így jártak.

Ők adták ki a szabit, vissza nem követelhetik.

Javaslom a hatályos Mt tanulmányozását.

2021. júl. 17. 11:56
 4/9 A kérdező kommentje:

Túlvett szabadság visszakövetelése

[link]

"Abban az esetben tehát, amennyiben a részére járó szabadságnál a munkavállaló több szabadságot vett igénybe, az így keletkezett „többletre” járó, már kifizetett munkabért a munkáltató nem követelheti vissza."

Hatályos Mt 2012-től. Lassan 10 éve...

2021. júl. 17. 11:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem.
2021. júl. 17. 12:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem, ez borzalmas lehet
2021. júl. 17. 12:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Én régen dolgoztam ilyen helyen, - és ez nem véletlenül volt így akkor. Katonai alakulatnál voltam polgári alkalmazott és négy hadműveleti váltás adott akkoriban szolgálatot. A nyári szabadságolásokat pedig úgy tudták megoldani, hogy egyszerre küldtek el egy hadműveleti váltást szabadságra, - a szabadságolások ideje alatt pedig 24/48-ban tolta a másik három váltás a szolgálatokat. Amikor vége lett a nyári szabadságolásoknak, akkor pedig visszaállt a 24/72 váltási rend és ment tovább minden úgy, ahogyan a szabadságolásokat megelőzően. Lehetnek manapság is olyan munkakörök, ahol ez a leggazdaságosabb megoldás.
2021. júl. 18. 17:52
 8/9 anonim ***** válasza:
És hogy érdemben válaszoljak is: nekem nem volt ezzel problémám, - nem volt lehetetlen küldetés így szabadságra menni.
2021. júl. 18. 17:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem mindig pihenésre veszem ki a szabit. Aki office hoursben dolgozik, annak sokszor szabi kell az ügyintézéshez.

Ráadásul nekem zsúfolt lenne egybe ledolgozni 10-11 hónapot.

Diákként is egybe kaptuk a nyarat, de járt mellé őszi, téli és tavaszi szünet.

Arról nem is beszélve, hogy, ha ez minden munkahelyre érvényes lenne, eluralkodna a káosz, ritkábban járnának a tömegközlekedési eszközök, a boltban lassabb lenne a kiszolgálás, az orvoshoz nehezebb lenne bejutni. Annak se örülnék, ha az állatorvos 21 napra lehúzná a rolót.

2021. júl. 19. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!