Miért van az, hogy szinte az összes HR-es modell külsejű nő?
Hát emberek. Én nem vagyok (még...) HR-es, de HR mesterre járok (egyetem) és az évfolyamtársaim 90%-a 40-es 50-es nagyon nem a fullos kategóriás nő...
hanem olyanok akik tök más területről jöttek (akár volt tanár, akár óvónő, akár egész más ld mérnök) de nagyon nem a hamvas 20-as korosztály...
Nálunk a hr-en van pasi meg nő, 45 körüli a legidősebb, de a céges reklámokban (amiben mindig a hr szerepel ők képviselik a céget), ők nincsenek benne, kb mindig ugyanazok a huszonéves fiatalok vannak benne.
Az egyik helyemen meg az összes nő a gazdaságin/hren meg egy vén nyanya volt, kb 40-65 éves korosztályban.
Én azt vettem észre, hogy a nagy multiknál általaban a nem csak a hr, de a projekteken is az 50+ éves ember már nagyon ritka.
Ott az 50 feletti általában már az, aki felkapaszkodott a ranglétrán, nagyon magas pozícióban van és látjuk, hogy kosztümben/szmokinkban megy a többi korabelivel meetingre, munkaebédre, stb.
Egy projekten max egy embert láttam mindig, aki velünk egyenrangú volt és már a hatvanhoz közelített, de őket az első létszámcsökkentéssel el is küldik és nem is minden projekten akadt ilyen korú ember.
Ennek az okát nem tudom, mert egy idősebb ember szerintem komolyanban veszi a munkát, mint egy "nincs életcélom, de most pár évig ellébecolok itt" huszonéves, vagyis tapasztalatból mondom, hogy a külföldi húsz év körüli kollégák voltak azok, akik mindig megszegték valahogy a szabályokat, lógtak, nem vették komolyan a munka végzését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!