2 személy közül, ki a bűnös?
En miert nezek ki a fejembol?
Es mi bun ezek kozul? Vagy melyik lehet a gyilkos??
Villámgyors lasagne recept
Hozzávalók
250 g lasagne tészta (főzés nélküli)
5 dl tej
5 dkg vaj
3 ek finomliszt
2 késhegynyi szerecsendió (frissen reszelt)
5 levél bazsalikom
4 ek olívaolaj (2-2 ek.)
600 g konzerv paradicsom (hámozott, kockázott)
400 g darált marhahús
200 g parmezán sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 db babérlevél
Elkészítés
A húst 2 ek olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd 10-12 percig kis lángon főzzük.
Közben 2 ek olívaolajon főzni kezdjük a paradicsomot. Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk.
A húst a szósszal összeöntjük, és újabb 15 percig pöfögtetjük kis lángon. Az utolsó 3 percben hozzáadjuk a felvágott bazsalikomot.
Közben a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kis lángon elkeverjük, és lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a szerecsendiót, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a reszelt parmezán felét.
Elzárjuk alatta és a paradicsomos szósz alatt is a gázt.
Egy 25x35-ös tepsit kivajazunk, és leteszünk egy adag főzést nem igénylő lasagne tésztát (barilla).
Ráteszünk egy adag húsos ragut, majd ismét tésztát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó adag tésztára a besamel kerül. A tetejére tegyük a parmezánt, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.
Süssük 20 percig, majd még 10 percig hagyjuk állni, mielőtt felvágjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!