Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ki akar rúgni? (diákmunka)

Ki akar rúgni? (diákmunka)

Figyelt kérdés

Egy hete kezdtem el egy diákmunkát.

Ugyebár úgy egyeztünk meg, hogy 8-tól 17-ig van a munkaidő. Tegnap kicsit későn érkezett be a délutáni munka, viszont én csak azt csináltam meg belőle ami a munkaidő kereteibe belefért. 17-kor félretettem a munkát és eljöttem.

Rá 3 órára a Facebookot böngészve azt láttam, hogy ugyanabba a munkakörbe keresnek diákmunkást ahova engem felvettek.

Ebből mit vonjak le szerintetek? Nekem nem mondott semmit a főnök egyébként. Lehet, hogy kiakadt amiért nem túlóráztam és ezért úgy döntött megválik tőlem?

2021. júl. 10. 14:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Vagy szimplán egy társad mondott fel? Esetleg melléd keresnek még valakit, mert látják, hogy sok a munka?

Egy diákmunkán nincsenek olyan szigorú szabályok, azért ne vedd úgy, hogy egy pótolhatatlan eleme vagy a munkahelyednek.

2021. júl. 10. 15:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem arról szólna,ha így lenne.

Lehet hogy melléd keresnek még valakit

2021. júl. 10. 15:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Diákmunkán nem is lehet túlórázni, szerintem is csak az van, mint az első mondott.
2021. júl. 10. 15:15
 4/9 A kérdező kommentje:

#3 Ezt nem tudom, nekem az elején a kollégák azt mondták minden nap addig kell maradni amíg munka van.

Valamelyik nap is 7-ig dolgoztunk.

Csak péntek volt, fáradt voltam és mivel a főnök hazament így megléptem én is.

2021. júl. 10. 15:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
De ne felejtsd el, hogy diákmunkán 8 óránál többet nem lehet dolgozni. Legalábbis 18 éves kor alatt, afölött nem tudom mennyi a megengedett munkaidő diákmunkán.
2021. júl. 10. 15:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Diákmunkánál nincs túlóra úgyhogy nyugodj meg, ha kirúgtak volna akkor azzal kezdték volna hogy szólnak neked
2021. júl. 10. 16:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

18 alatt nem lehet túlórázni.

Ha lejár a munkaidő, hazamész.

2021. júl. 10. 16:46
 8/9 A kérdező kommentje:

18 vagyok, ez alatt ott nem adnak munkát.

Na de mindegy, akkor remélem igazatok lesz.

Köszönöm a válaszokat

2021. júl. 10. 17:36
 9/9 anonim ***** válasza:
36%
Az szép, én 16 évesen végig 14-16 óráztam egy nyarat büfénél.
2021. júl. 10. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!