10. osztályos vagyok, németországban lakom. Az iskolából hivatalosan júli 24.én engednek el, akkor kapjuk meg a bizonyítványt. Én nekem már 20.ára otthon kéne lennem magyarba, esetleg hogy átveheti-e a szülő a bizonyítványt?
Fú, bocsi az offért, de elég szigorúak akkor Németországban a szabályok 😂
Velem 8.-ban fordult elő, hogy kivettek a gyerekorvos igazolásával az utolsó pár hétre, nyolcosztályos gimibe jártam, ami a megszűnés határán volt, és úgy aláosztályoztak mindenkit a tanárok, ahogy tudtak, hogy ne vegyenek fel minket másik iskolába 🤢 (Magyarország)
Bocs, csak eszembe jutott 😂
F
15-ös: igazad van, itt tényleg nagyon szigorúan veszik.
Ennek az az eredete, hogy - jóval a covid elött - rengetegen úgy indultak volna nyaralni, hogy a tanév utolsó napijai/hete már beleesett volna, és rengeteg diák hiányzott. Aminek az lett a kövektkezménye, hoyg sokan még egy héttel korábbra tervezték a nyaralást, mert "az utolsó héten úgyincs ott senki", és kb itt elégelték meg a dolgot a hivatalos szervek.
Szóval itt az utolsó nap is számít, itt kell lenni, hacsak valami tényleg komoly ok nincs a hiányzásra, pl egy haláleset a szüken vett családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!