Ha saját cégem van, akkor alkalmazhatok olyan HR-est aki nem végezte el a képzést?
Rendben, értettem köszönöm! :3
Még nem tartok ott, hogy hr-est kelljen felvennem, de tudom ki az akinek szüksége is lenne rá és jól csinálná a munkát.
Én több mint 2 éve dolgozom HR-esként, képzettség nélkül. Mindent itt tanultam meg, és nagyon megbecsülnek, szeretnek, mert jól csinálom. Szerezhet akármilyen diplomát, elvégezhet akármilyen tanfolyamot az ember, de sok olyan dolog kell ehhez a szakmához, ami nem tanulható. Tudni kell bánni az emberekkel, több mindenre figyelni egyszerre, pontosság és precizitás is kell, stb.
A korábbi munkahelyeimen rendszerint gond volt a "képzett" HR-esekkel. Rendszerint el voltak csúszva az adminisztrációval, mindent elfelejtettek, ha valami kérdés volt feléjük sokszor lehetetlen volt őket elérni, nem voltak segítőkészek. A locsifecsi meg az 1,5-2 órás ebédszünetek persze mindig mentek...
HR-es munkakörből is van nyilván többféle. Én pl. nem interjúztatok, azt mindig a szakmai vezetők végzik, csak előválogatom az önéletrajzokat. A mindennapi adminisztrációt, ki-beléptetést én intézem. Ezek mellett még rengeteg egyéb nem HR jellegű dolgot is megcsinálok, mert nálunk sincs szükség erre főállásban a cég méretéből adódóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!