Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan illik bejelenteni egy...

Hogyan illik bejelenteni egy munkatárs távozását?

Figyelt kérdés

A felmondásomat követően megkért a főnököm, hogy várjak egy pár napot a felmondásom bejelentésével, mert most feszült a tempó az irodába, amit meg is értettem és el is fogadtam.

Ma reggel a kollégáknak elmondtam, hogy beadtam a felmondásomat erre rávágták, hogy tudják, mert a főnök elmondta nekik már aznap (miután én végeztem)

Nem tudom, hogy mi ennek az útja-módja, mert ez az első munkahelyem, de nem kellett volna legalább ottlennem akkor, amikor a főnök bejelenti ezt? Másrészt, meg nem nekem kellett volna bejelentenem?

Én ezt nagyon sunyi dolognak gondolom, de nem tudom, mi a normális, hogyan szokás, ezért kérlek segítsetek ebben.

2021. jún. 1. 09:39
A kérdező szavazást indított:
A munkavállalónak kell bejelentenie
A főnöknek kell bejelenteni, úgy, hogy a munkavallaló is ott van
Teljesen rendben volt ez a közlés
Egyéb (ezt kérlek részletezd)
8 szavazat
 1/2 anonim válasza:

Senkinek se kell, de mindenkinek szabad.

Nalunk dolgozok nem a felmondast szoktak bejelenteni, hanem utolso munkanapukon irnak egy emailt mindenkinek akikhez kozuk volt hogy elmennek. Felmondasi ido alatt pedig nem titok semmi, szep lassan terjed az info, fonok meg felmondott kollegan at is.

2021. jún. 1. 09:56
 2/2 anonim ***** válasza:
Jó hogy nem állsz ki kisdobbal az iroda közepére és hirdeted ki. A felmondásod elsősorban a főnöködre tartozik, vele kell megbeszélni, aztán ő majd elmondja a többinek, hogy mire számolhatnak. Van aki olyan szinten van, hogy csak azt veszi észre a többi munkatárs, hogy üres az asztala és nem jön be. Van ahol meg hetekig megy a feladatátadás. Munkahelyfüggő.
2021. jún. 1. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!