Érdekes ha egy munkahelyen rendszeresen összejárnak a kollegák (egy része) munkaidőn kívül is, de nekem (meg még néhánynak) soha még csak nem is szólnak?
Kicsit olyan kirekesztő ez. És közben meg pofáznak „csapatról“ meg kérnek ebben abban segítséget, arra jó vagyok, de arra hogy egyszer is megkérdezzék hogy nem jönnék-e el sörözni (nem mennék el...) arra nem vagyok jó... érdekes.
Csak nehogy ha a jövőben bárki segítséget kér munkaügyben széles mosollyal azt válaszoljam hogy nem segítek mert megyek munka után sörözni NEM veletek.
Kívánci vagyok vennék-e a lapot.
Nálunk elég 1-2x nemet mondani, és utána nem hívják az illetőt. Valószínűleg lerí rólad, hogy nem akarsz menni, hisz ahogy írod is, tényleg nem akarsz.
Akkor nem értem, min csodálkozol, mit vársz tőlük.
Mégis csak meg vagy sértődve.
Nálunk nem haragszik senki senkire, és ha valaki szeretne meló után csatlakozni, akkor szívesen vennék, de nem kérdeznek meg mindenkit egyesével. Kialakul egy kemény mag, és a kívülállónak kell jeleznie, barátkozni, ha szeretne hozzájuk csapódni. Néma gyereknek anyja se érti a szavát. Te vagy a gyerekes, hogy a sarokban duzzogsz, holott lehet, hogy örömmel vennék, ha velük tartanál, és kicsit lazítanál. Ők is gondolnak ám rólad dolgokat, ahogy itt a kommentelők is...
Engem sem hívtak, de mivel kvázi ősellenségek voltunk az ilyen bulikák főszervezőjével, így én ennek csak örültem és meglepve sem voltam. Minek sértődtem volna meg, ha nem is akarnék menni?
Neked szerintem nincs életed, nem tudsz kivel elmenni, de akarnál és ehhez kellene a kvázi “készen kapott” társaság. Hát ez nem így megy, tessék barátokat szerezni. És nem itt sunyin szidni a kollégáidat a hátuk mögött, hanem élőben odaállni és megkérdezni tőlük, hogy miért rekesztenek ki.
" Ők is gondolnak ám rólad dolgokat, ahogy itt a kommentelők is..."
Mégis mit?
elképzelni nem tudom.
Igen, eléggé... Ha be akarsz kerülni egy társaságba, annak meg van a módja. A sértödöttség ebben nem segít.
Amit ajánlok: beszélgess ezekkel a kollégáiddal magán jellegü dolgkoról munkaidöben, szünetekben. Hobbikról, meccsekröl vagy amiröl szívesen beszélgettek.
Ha már összehaverkodtatok és tényleg kedvelnek, valószínüleg meg fognak hívni. Ha mégse hívnak meg maguktól, akkor is van még néhány lehetöséged: Szervezz te egy sörözést és hívd meg öket te! Ha már egyszer leültetek egy sörre, valószínübb, hogy a következöre már meghívnak.
Esetleg meg is hívathatod magad, bár ez kicsit eröltetett, nem mindenki veszi jó néven. Ha elhallod, hogy mennek sörre munka után, egyszerüen odamész és azt mondod, hogy délután pont van szabad 1-2 órád, zavarná-e öket, ha te is becsatlakoznál. Ehhez annyi, hogy azt ajánlom, hogy a kérdésedet a "csapat" minél több tagjához címezd egyszerre(tehát ne egy emberhez menj oda, hanem amikor többen vannak), így kissebb eséllyel utasítanak vissza.
Ha sehogy se megy, akkor viszont nem ajánlom, hogy eröltesd, lehet, hogy nem kedvelnek annyira, mint amennyire gondolod. Ebben az esetben te se éreznéd magad olyan jól a társaságukban.
13-asnál a lényeg..
Nálunk is jó a csapat, akit nem hívnak, azt (azokat) pusztán azért nem, mert soha nem megy. Egy idő után nyilván nem hívogatják, nem futunk fölösleges köröket.. Ennyi és pont. Aki ezen meg megsértődik, az a h*lye már bocs. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!