Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért kérnek felvételkor...

Miért kérnek felvételkor nőgyógyászati illetve férfiaknak urológiai leletet bizonyos munkahelyeken?

Figyelt kérdés
Például rendőrség. Ha mondjuk valakinek van valami fertőzése akkor nem veszik fel? Vagy éppen rákos? Vagy milyen lelet kell és miért?
2021. máj. 22. 11:37
 1/2 anonim ***** válasza:
58%

Nem tom, de sok helyen kérik. Szerintem vicc az egész, ez legyen már az én magánügyem, hogy nőgyógyilag mi a helyzet, még az üzemorvos orrára se kötném rá.

Amúgy az éves felülvizsgálat is egy bohózat. 1000 éves EKG gép, csilingeli a karácsonyi dallamot, mert a szívemet már az ugyan le nem vizsgálja, asszisztens megkérdi a dokit, hogy megismételje-e. Doki: ááá, nem kel... Alkalmas.

Wow! -_-

2021. máj. 22. 11:55
 2/2 anonim ***** válasza:
83%

Én úgy tudom, hogy ez csak fegyveres testületeknél van. Civil munkahelyen az ég világon semmi köze nincs ehhez a munkáltatónak...

Rendőrségnél ennek jó oka van. Meg kell állapítani, hogy

- alkalmas-e az adott szolgálati beosztás betöltésére,

- egészségének előre látható károsodása nélkül alkalmas-e egyes, fokozott igénybevétellel/veszéllyel járó szolgálati feladatok elvégzésére,

- nem szenved-e valamilyen fertőző betegségben, amely miatt széles körű fertőzést okozhat,

- nem szenved-e olyan betegségben, amelynek következtében

bármikor szolgálatképtelenné válhat, illetve amely gyógykezelését/gondozását tesz szükségessé.

Ez alapján van egy táblázat, ami alapján megállapítják, hogy az illető alkalmas/korlátozással alkalmas/ideiglenesen alkalmatlan/alkalmatlan.

2021. máj. 22. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!