Miért kérnek felvételkor nőgyógyászati illetve férfiaknak urológiai leletet bizonyos munkahelyeken?
Nem tom, de sok helyen kérik. Szerintem vicc az egész, ez legyen már az én magánügyem, hogy nőgyógyilag mi a helyzet, még az üzemorvos orrára se kötném rá.
Amúgy az éves felülvizsgálat is egy bohózat. 1000 éves EKG gép, csilingeli a karácsonyi dallamot, mert a szívemet már az ugyan le nem vizsgálja, asszisztens megkérdi a dokit, hogy megismételje-e. Doki: ááá, nem kel... Alkalmas.
Wow! -_-
Én úgy tudom, hogy ez csak fegyveres testületeknél van. Civil munkahelyen az ég világon semmi köze nincs ehhez a munkáltatónak...
Rendőrségnél ennek jó oka van. Meg kell állapítani, hogy
- alkalmas-e az adott szolgálati beosztás betöltésére,
- egészségének előre látható károsodása nélkül alkalmas-e egyes, fokozott igénybevétellel/veszéllyel járó szolgálati feladatok elvégzésére,
- nem szenved-e valamilyen fertőző betegségben, amely miatt széles körű fertőzést okozhat,
- nem szenved-e olyan betegségben, amelynek következtében
bármikor szolgálatképtelenné válhat, illetve amely gyógykezelését/gondozását tesz szükségessé.
Ez alapján van egy táblázat, ami alapján megállapítják, hogy az illető alkalmas/korlátozással alkalmas/ideiglenesen alkalmatlan/alkalmatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!