Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit csináljak, ha olyan...

Mit csináljak, ha olyan munkát kaptam, amiben nem vagyok biztos, hogy meg tudom csinálni?

Figyelt kérdés

Úgy érzem meghaladja a képességeimet. Főleg mivel semmilyen segítséget nem kapok, a főnök elment szabira 2 hétre, ma írt messengeren hogy odatette az asztalomra, mire visszajön, legyen meg.

Szerintem nagyobb égés, ha megcsinálom és belebukok mert sz_r lesz, és akkor másnak újra kell csinálni, és az időből is kifutunk. De ha meg rögtön visszautasítom, akkor meg ott van az, hogy mi van ha meg tudtam volna csinálni, és eldobtam magamtól.

Ti mit tennétek? Kockáztatnátok, vagy biztosra mennétek és el se vállalnátok? Melyikkel járok jobban?

L/25

2021. máj. 20. 17:30
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Mit kell csinálni?
2021. máj. 20. 17:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én megcsinálnám, esetleg ha elakadnék, kérnék segítséget tapasztaltabb kollégától.

- Munkaköröd tartalmazza a feladatot?

- Megfelelő végzettséged van hozzá?

- Rendelkezésedre állnak a szükséges adatok? Hozzáférsz?

Ha igen, akkor hajrá!

Ha nem, akkor jelezd neki, mi hiányzik ahhoz, hogy meg tudd csinálni!

Van bármi okod, hogy visszautasítsd, az önbizalomhiányodon kívül?

2021. máj. 20. 17:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Az hogy más kollégák nem segítenének, mert ők annak örülnének, ha elbuknám. Nem akarom megszerezni nekik ezt az örömöt.
2021. máj. 20. 17:42
 4/7 Tepfal ***** válasza:
100%

Egy felelősségteljes cégnél nem fognak nagy tétű feladatot kiadni egy új munkatársnak anélkül, hogy megbizonyosodtak volna róla, hogy az adott feladatot el tudja végezni, vagy hogy rászámoltak volna annyi időt, amennyi alatt szükség esetén egy tapasztaltabb kolléga meg tudja csinálni helyetted/ki tudja javítani a munkádat. Ha emiatt a céget veszteség éri az a főnököd hibája, nem a tiéd, mert neki a felelőssége a munkaszervezés - amibe beletartozik, hogy olyannak adja a munkát, akiről bizonyos, hogy el is tudja végezni. A lényeg - jó eséllyel számolnak azzal, hogy nem lesz tökéletes és valakinek felül kell vizsgálnia, javítgatnia kell rajta. Ez természetes, ha szellemi munkát végzel.

Ezért tehát végezd el a feladatot a legjobb tudásod szerint és merj kérdezni attól, aki illetékes - más kollégák, főnök, stb. Ha elakadsz valahol, szintén szólj, ne álljon nálad napokig a munka, mert elakadtál. Ilyenkor sokszor ha kérdezel, valaki azonnal tud neked válaszolni és tovább tudsz haladni.

2021. máj. 20. 17:48
 5/7 anonim ***** válasza:
22%
Keress rá fórumokon hozzáertők tanácsát és lépésenkénti megoldását kérd ....
2021. máj. 20. 17:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A tőled telhetően igyekezz elvégezni a feladatot, és akkor nem mondhatod, hogy meg sem lett próbálva, nem akartad, stb., hanem látszódni fog az igyekezet, ami előny azért.
2021. máj. 20. 19:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Megteheted hogy átpasszolod a feladatot?

Ha nagyon gőzöd sincs mit kéne csinálni, akkor én sztem jelezném a főnöknek, hogy ilyen feladatot még én korábban nem csináltam konkrétan és ez új nekem, így segítség nélkül nem vállalnád el, mert nem vagy biztos benne, hogy jól meg tudnád csinálni.

Ha meg nincs ilyen opció, akkor szintén jelezném, hogy a feladat új, de igyekszel a legjobb tudásod szerint megcsinálni.

Valamint nem tudom, milyen jellegű feladat és munkakör, de valóban a google és szakmai fórumokon, csoportokban sok hasznos infót lehet találni.

Egyébként én is új vagyok most, nekem is vannak tök új feladatok, munkamódszer, amit szoknom kell, és remélem jól át tudom látni a fontos dolgokat hamarosan.. Viszont itt tudok azért kérdezni, ha elakadok, szerencsére itt nincs versengés. Ugyanakkor voltam olyan toxikus munkahelyen mint írod, pont 25 évesen, álamim melójának gondoltam. Hetek alatt otthagytam, mert nagyon csúnyán beszéltek velem, hogy levezessék a stresszt, betanításra nem igen szenteltek időt( az interjún elmondottakkal ellentétben, pedig tudták h kvázi pályakezdő vagyok) mert mindenki full idegbeteg volt a határidők miatt, stb... :D

Sose bántam meg, ha egy sz*r helyet ott hagytam, a toxikus légkört nem vagyok hajlandó elviselni, mert a gyomorgörcs rámegy az egészségemre.

(És most is ezzel a tudattal váltottam, hogy itt sem hagynám- de szerencsére itt normális a légkör, és támogató.)

2021. máj. 20. 22:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!