Kinek szurkolnátok egy munkaügyi perben, ha céges pervesztés esetén a főnök a ti béreteket húzza majd le?
Kirúgott és kedvelt kollega pert indított a cég ellen.
Neki szurkolnék alapvetően, nyerjen csak!
De van egy gond. A cég nincs jó anyagi helyzetben és ha a perben a cég 1-2 misit is bukik (és annyit fog, ha veszít) akkor a főnök a bérekhez nyúl majd hozzá. Volt már rá példa.
Ez az egyetlen amin spórolhat. Bérleti díj adott ha nem fizeti kirakják, rezsi adott ha nem fizeti nem lesz áram stb.
A bérek az egyetlen amiből le tud nyúlni.
A bérek az egyetlen amiből le tud nyúlni.“
A másik tényező az idő.
Minél gyorsabban kell elvégezni minél több munkát alacsony létszámmal.
Ennek ellenére a kollégának szurkolnék. Ha ennek hatására a munkakörülmények romlanának akkor kalap/kabát.
Ahogy már korábban, mikor feltettél egy hasonlót is kérdeztem:
És mégis mi fog állni a fizetési papíron, mire van levonva az az összeg? Ja, hogy azon az összeg teljesen rendben lesz, csak a számlára fog kevesebb menni? Akkor az tiszta ügy a pereskedésben.
"Ja, hogy azon az összeg teljesen rendben lesz, csak a számlára fog kevesebb menni?"
ez az egyik lehetőség.
a másik az hogy nagy hirtelen kp-s fizetés lesz kötelezően mindenkinek és az átvételi íveken a szerződéses összeg szerepel majd.
és az állásukért remegő birkák hogy megtarthassák a tyúxaros kis állásukat aláírják majd hogy átvettek 100 ft-ot miközben csak 70 ft-ot kapnak.
Nem egy nagy mágia ez!
És a múltban nem egyszer megtörtént.
Az átlag józsi ha választhat hogy vagy aláír egy kamu papírt és megkapja a kevesebb bérét, vagy nem írja alá nem kap semmit és még ki s rúgják -na szerinted mit választ??
SZÁLLJUNK MÁR LE A FÖLDRE!
" Csak addig voltam ott, amíg nem találtam jobb helyet."
Na itt a kulcs. Amíg NINCS jobb és ha nulla remény van jobbat találni akkor meddig maradsz ott?
Örökké.
Én is elmehetnék és hova ? Az utcasöprőkhöz? Kösz. Maradok.
békebeli=bekerülni
Nyasgem, autókorrekció!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!