Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehet tenni, hogy ne csak...

Mit lehet tenni, hogy ne csak megértsem az angolt, hanem beszélni is tudjak?

Figyelt kérdés

Megérteni értek mindent, de ha én akarok beszélni akkor percekig gondolkoznom kell, hogy egy értelmes mondatot össze tudjak rakni.

Jövő hónapban megyek ki Ausztriába az ismerősömmel és a főnökkel angolul beszélünk ezért is fèlek.

2021. máj. 19. 07:33
 1/4 anonim ***** válasza:
95%

Gyakorlás :)

- Olvass fel hangosan angol szövegeket (főleg verseket, a rímek segítenek)

- Nézz angol filmeket, mondj vissza mondatokat

- A dalok meglepően jók a kiejtés fejlesztésében, énekelj :D

- Chatelj másokkal (vannak chatrobotok is)

2021. máj. 19. 07:38
 2/4 A kérdező kommentje:

Azóta találtam a neten egy nyelviskolát ahol van olyan tanfolyam, ami 1 hónap alatt készít fel külföldi munkára? Az is megoldás lehet?

Az ismerőseim meg azt mondjak csak úgy lehet jól beszélni, ha egy ideje kint vagyok és használom. De én inkább szeretném megalapozni az egészet valahogy.

2021. máj. 19. 07:57
 3/4 anonim ***** válasza:
97%
Ahogy az elsö írta, rengeteget segít, ha hangolsan felolvasol szövegeket - így a szád meg hangkepzö szerveid megszokják a kiejtést, meg egy csomó szót, amit magadban tudsz, megtanulsz ténylegesen kimondani -, filmeket felirat nélkül (Vagy esetleg angol felirattal) nézz, a kedvend dalaidhoz keresd meg a neten a szöveget és énekeld te is, a lényeg, hogy gyakorold a beszédet, azt, hogy hangosan kimondasz szavakat, mondatokat.
2021. máj. 19. 08:00
 4/4 anonim ***** válasza:
24%
felejtsd el a nyelvtanárokat. Keress facebookon expat csoportokat, ahol legfőképpen angolul folyik a társalgás. Ismerkedj ott. Csak úgy tanulsz meg beszélni normálisan, ha anyanyelvi szintű emberrel vagy kénytelen kommunikálni.
2021. máj. 19. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!