Munkahelyre honnan szoktatok ebédet rendelni Budapesten?
A MaMahotelből.
Mindig van mackósajt is, kakaó, és nem kerül többe, mint öröl szüzességbe.
#1:
Tente baba tente
Itt a kis tejecske 😁
Utolsó, köszi!
A többi válasz nem volt túl hasznos..
Írhattok még, ha tudtok jó helyeket.
Nehéz a kérdésedre érdemben válaszolni.
De teszek egy próbát.
Tegyük fel, hogy mindenevő vagy, és jó minőségű ebédet szeretnél magadnak rendelni Budapesten.
Én vidéken élek, és a szüleim foglalkoznak mezőgazdasággal, továbbá állattartással, ezért volt alkalmam belelátni dolgokba.
Nézz meg például egy baromfitelepet. Azok a csirkék amiket ott nevelnek annyi hormont kapnak annak érdekében, hogy kevesebb ideig kelljen tartani őket, és ezáltal maximalizálódjon a profit, hogy a növekedésük üteme természetellenes, minek következményeképpen a húsuk minősége is gyatra. Állagra, ízre, nem beszélve a belepumpált hormonokról. Ehhez képest néha anyámék vesznek 5000 naposcsibét, és felnevelik minőségi takarmányon, mindenféle hormonok nélkül, hagyva őket természetes ütemben növekedni, biztosítva nekik a számukra komfortos életkörülményeket, például zöld övezetben elkerített részen, hogy legelgessenek. (Ha bemennél egy csirketelepen található épületbe, ahol egyszerre 10000 csirkét növesztenek, és látnád hogy néznek ki, nem akarnád megenni őket.)
A különbség óriási. Amit én eszek, annak az íze klasszisokkal jobb, mint a nagyüzemi nevelés során a fogyasztóknak kitermelt szar.
Nyilván a Budapesten található étteremláncok többsége nem fogja kifizetni azért a húsért a nagyobb összeget, mint amit például mi termelünk, hisz ott a jóval olcsóbb, nagyüzemi hústermék. (Mellesleg etikai szempontból is, azok a csirkék rövid életük alatt sem boldogok.)
Ugye ez azért fontos, mert jó minőségű ebéd csak jó minőségű alapanyagokból készíthető.
Ezt pusztán gondolatébresztőnek szántam, ezen a nyomvonalon elindulva már rád bízom hova jutsz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!