Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyre honnan szoktatok...

Munkahelyre honnan szoktatok ebédet rendelni Budapesten?

Figyelt kérdés
Ami bevált, és jó a minőség is.
2021. máj. 18. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:

A MaMahotelből.


Mindig van mackósajt is, kakaó, és nem kerül többe, mint öröl szüzességbe.

2021. máj. 18. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

#1:

Tente baba tente

Itt a kis tejecske 😁

2021. máj. 18. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Honnan tudtad, hogy még szopok?
2021. máj. 18. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Otthonról.
2021. máj. 19. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Teletál/Update1
2021. máj. 19. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszi!

A többi válasz nem volt túl hasznos..

Írhattok még, ha tudtok jó helyeket.

2021. máj. 19. 09:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Nehéz a kérdésedre érdemben válaszolni.


De teszek egy próbát.


Tegyük fel, hogy mindenevő vagy, és jó minőségű ebédet szeretnél magadnak rendelni Budapesten.


Én vidéken élek, és a szüleim foglalkoznak mezőgazdasággal, továbbá állattartással, ezért volt alkalmam belelátni dolgokba.


Nézz meg például egy baromfitelepet. Azok a csirkék amiket ott nevelnek annyi hormont kapnak annak érdekében, hogy kevesebb ideig kelljen tartani őket, és ezáltal maximalizálódjon a profit, hogy a növekedésük üteme természetellenes, minek következményeképpen a húsuk minősége is gyatra. Állagra, ízre, nem beszélve a belepumpált hormonokról. Ehhez képest néha anyámék vesznek 5000 naposcsibét, és felnevelik minőségi takarmányon, mindenféle hormonok nélkül, hagyva őket természetes ütemben növekedni, biztosítva nekik a számukra komfortos életkörülményeket, például zöld övezetben elkerített részen, hogy legelgessenek. (Ha bemennél egy csirketelepen található épületbe, ahol egyszerre 10000 csirkét növesztenek, és látnád hogy néznek ki, nem akarnád megenni őket.)


A különbség óriási. Amit én eszek, annak az íze klasszisokkal jobb, mint a nagyüzemi nevelés során a fogyasztóknak kitermelt szar.


Nyilván a Budapesten található étteremláncok többsége nem fogja kifizetni azért a húsért a nagyobb összeget, mint amit például mi termelünk, hisz ott a jóval olcsóbb, nagyüzemi hústermék. (Mellesleg etikai szempontból is, azok a csirkék rövid életük alatt sem boldogok.)


Ugye ez azért fontos, mert jó minőségű ebéd csak jó minőségű alapanyagokból készíthető.


Ezt pusztán gondolatébresztőnek szántam, ezen a nyomvonalon elindulva már rád bízom hova jutsz el.

2021. máj. 19. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!