Az egészségügyi dolgozók lenézik egymást néha?
Mennyire gyakori, hogy az egészségügyben egyik dolgozó lenézi a másikat a pozíciója miatt? Az orvosok mennyire nézik le az ápolókat, vagy asszisztenseket?
És az mennyire gyakori, hogy például az ápolók között kialakuljon valami hierarchia, olyan értelemben, hogy az egyik lenézi a másikat?
A hierarchia és a lenézés nem ugyanaz.
A hierarchia teljesen jó dolog, sőt, nélküle összeomlana a rendszer. Minél képzettebb vagy annál fejjebb vagy, és ez így van jól. Persze hogy az mondja ki a végső szót aki 14 évet tanult, és nem az aki kettőt okj-n. Gondolom ha egy idős családtagod stroke utáni rehabját nem az orvos, hanem a gyógymasszőr koordinálná, nem annyira lennél nyugodt... Szóval ne keverjük a jogos alá-fölé rendeltséget, ahol bizony tudnod kell hol a helyed (nem véletlenül vannak orvosi, ápolói, ... kompetenciák) egy jellembeli kérdéssel.
A lenézés már inkább embei dolog, mint szakmai. Lenézni bárkit le lehet, bármiért, aki egy megkeseredett és nem tud lenézni a szakmád miatt, az majd azért fog mert 2 szállal több szőr van rajtad mint a 0.
Én nem tapasztalok lenézést.
Éppen ellenkezőleg: mindenki (a főigazgató főorvosig bezárólag) tisztában van azzal, hogy ahhoz, hogy működjön a rendszer, a 8 osztályt végzett takarítónőre, beteghordóra is ugyanolyan szükség van mint bármelyik orvosra.
Lenézést én se tapasztaltam, inkább a kollegalitas csökken.
Pl volt, hogy nagymamám rosszul lett(kiszáradás és elektrolit háztartás borult fel). Az ügyelet egyébként is egy kalap 💩, de a mentősök is húzták a szájukat és épp csak nem bsztak kijonni hiába mondtam, hogy eü dolgozó vagyok. Mikor még letagadtam akkor meg készségesek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!