Szociális fóbiával szenvedőként mennék bolti dolgozónak ha közlekedésben kényelmesebb az odaút?
Utálok emberek között lenni, kerülöm a tömeget.
Régen dolgoztam eladókként de csak árufeltöltőként és elején nagyon nem szerettem de vége fele megkedveltem de akkor is vártam az utolsó napot, néha nem találtam fel magam mit is kéne dolgozni csak kóvályogtam a boltban, többször nem mertem megkérdezni mit csináljak mert önállóan is kellene, elején megijedtem amikor vásárlók között találtam magam, egyből kérdeztek hogy kenyeret szeljek nekik (amit akkor nem tudtam és ott hagytam) persze emiatt leszidtak, utána persze jobban belejöttem, de eléggé zavart, hogy körülöttem járkáltak miközben dolgoztam. Nem ezt a környezetet szoktam meg (gyári munkás szakma) így nagyon idegen volt nekem meg szorongtam de hát akkor belekényszerültem mert közel volt és szinte gyalog odataláltam. Most találtam egy eladói munkát pont hasonló üzletben mint régen voltam mégsem egy dm ami idegen úgymond, és közlekedésileg is stabil csak egy busz oda és kb fél óra nem sok gyaloglással de itt ugye pénztárba is kell menni gondolom ami régen nem ment nekem, stresszes volt, beállt a sor, előttem voltak sokan, zavarba jöttem hogy pontosan adjak vissza.. De közben meg élveztem csak az árufeltöltős részét. De van még munkalehetőségem egy fix dátummal megbeszélt helyen ami ráadásul ülőmunka, nem kell emberekkel foglalkozni viszont hát 2x átszállás és negyed óra gyaloglás kb. de nem vészes igazán csak kissé életveszélyes helyen van, néhol nincs gyalogút de csak nem egyedül mennék arra ha felvennének ja meg plusz bérlet. Meg szintén van egy közeli munka ami ugyancsak nem emberekkel foglalkozó de konyhai közeg, de ez is ideálisabb lenne mint az eladói munka. RÉgóta szociális fóbiám van és sokszor döntésképtelen vagyok, ezért szeretnék segítséget kérni döntésben. Te mit választanál ha szociális fóbiád lenne és ilyen munkalehetőségeid lennének? Mennyire fontos szempont a tömegközlekedés közelsége ha a munka olyan amit nem igazán csinálnál szívesen de máshol meg az és hát nem annyira vészes de jobb ha közelebb van de fizetésben egyik sem kiemelkedő, most ez van nekem csak a munka a lényeg.
A fóbia miatt a kasszásat biztos nem.
Ha emberek előtt ennyire stresszhelyzetbe tudsz kerülni,akkor az sokat ronthat a lelkivilágodon.
Ennyire közvetlen kontaktusban emberekkel dolgozni néha nagyon megterhelő tud lenni.
Mindig akad olyan ember,aki problémás.
Egy nehezebb szituáció után,ha ideges vagy, könnyebben számolod el magad és pénztárban ez anyagi felelősség.Meg nem is jó érzés egész nap befeszülve dolgozni.
A konyhai munkát írtad,hogy közel van.
Több okból azt választanám.
Anyukám egész nyugdíjas koráig szakacsnő volt.Ismerem a vendéglátós és üzemi konyhák hangulatát.Mindig szerettem bejárni a munkahelyére,ha úgy adódott dolgom.
Egy két kivételtől eltekintve ,jó hangulatú összeszokott csapat dolgozik együtt.Egy munkahelyen a legfontosabb dolog,hogy jól érezd magad, minden más szempontot mögé sorolnék.
Egy konyhán megvan a napi rutin.Hamar megtanulhatod, átláthatod,ha kicsit is igyekszel.
A legnagyobb stresszforrás egy munkahelyen az ott dolgozók között az egymás kritizálása a munkához való hozzáállás miatt.
Ha megpróbálod a saját feladatodat a lehető legjobban ellátni,nem mész bele értelmetlen vitákba és csak teszed a dolgod,akkor nagyon könnyű beilleszkedni legtöbb helyen.
Mindig van köztük tyúkanyó típus,aki szereti a szárnyai alá venni a fiatalságot.
Nem beszélve arról,hogy legtöbb konyhán egy ebéd benne van a megállapodásban.
Van ahol a megmaradt dolgokat elvihetik a dolgozók.
Ami nem utolsó szempont,mert a kaja jelentős kiadás, szóval spórolhatsz is kicsit.
Ráadásul ha szeretsz dolgozni,akkor egy jó lehetőség pl másodállásra is.
A jó szakácsok,konyhalányok közül sokan szoktak rendezvényeket, lagzikat bevállalni,ami szintén nem rossz dolog.
1.nagyon köszönöm!
igen így átgondolva tényleg eléggé stresszes lenne ez a munka de közelség miatt gondolkodtam rajta csak. De a másik a konyhai is közel van szintén. így a kettő közül akkor ez mint az eladó és mégsem kint van az agglomeráción túl. Viszont a konyhásban nincs semmi tapasztalatom de mégis behívtak, talán meg lehet tanulni betanulás alapján, itthon nem mindig tevékenykedek konyhában így más azért munka alapon pl.zöldségpucolás meg egyebek.
Szerintem ezen ne aggódj,ha látják hogy igyekszel, meg nem a kifogásokat keresed,akkor nem fognak szekálni. Ráadásul mindig megszokott ismerős arcok lesznek körülötted, megismered te is őket és megtanulod kezelni a néha adódó problémákat is.
Nem beszélve arról,hogy simán belejöhetsz annyira,hogy megtanulsz rendesen főzni,megcsinálsz egy szakács sulit,akkor ha ügyes vagy , lehet egy aranybánya is,mert a jó szakácsokat megfizetik.
Nyilván ennek az az ára,hogy a vendéglátós szakács legtöbbször akkor dolgozik a legtöbbet,amikor más pihen.
Egy dologra figyelj oda,ha megpróbálod.
A konyhák jelentős részét vállalkozók működtetik.
A munkaszerződés,a bejelentett órák, szabadság, gyakran próbálkoznak szabálytalanul foglalkoztatni.
Próbáld meg elkerülni ezeket a csapdákat!
Ne menj bele számodra hátrányos megállapodásba,mert hidd el,nagyon sokat számít,hogy 8 órában vagy e bejelentve,van e munkaszerződés a kezedben.
És általában,ha bármi gondod is van, inkább kérdezz idegesítően sokat,de végezd el a munkát, mint elbújj egy olyan dolog miatt,amit senki sem mutatott/tanított meg.
Szociális fóbiával szenvedőként *mennétek* bolti dolgozónak ha közlekedésben kényelmesebb az odaút?
bocsi most vettem csak észre rosszul fogalmaztam a címben...:D
Mondjuk nekem ki van a hátam,derekam teljesen az ülőmunkától.
De valóban fizika munka a konyha és nyáron nagyon meleg van.
Ami még eszembe jutott konyhával kapcsolatban,ott is van lehetőség ülőmunkát végezni.Üzemi konyhákon többnyire van gazdaságis dolgozó, vezető.Aki foglalkozik a beszerzés, elszámolás stb részével. Mondjuk közülük is legtöbbször az szokott igazán jól átlátni dolgokat,aki konyháról került ki.
Vannak későn érő típusok.. elkezdi konyhalànyként, aztán rájön,hogy inkább valami kényelmesebb munkát szeretne és tanul mellette.
De nagyon szerencsés helyzet,ha átlátja a konyhai dolgokat is,mert az anyagbeszerzés, raktározás felhasználás nagyon kényes téma egy konyhán.
Kevés ember tudja igazán jól csinálni, hogy meglegyen az egyensúly a, lehető legkisebb ráfordítással a legnagyobb eredményt elérni.(természetesen ez azt nem azt jelenti,hogy a legolcsóbb sz@rt a legdrágábban eladni)
9.egyáltalán nem igaz ne beszélj hülyeséget..nem tudsz te róla semmit!
minek írsz ilyet ha nincs semmi hozzáfűznivalód magához a kérdéshez?d
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!