Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy cégnek miért jó ha a...

Egy cégnek miért jó ha a dolgozót közös megegyezéssel küldi el?

Figyelt kérdés
Nem is leépítés miatt, hanem, mert bezár a multi, és elviszik a gyártást máshova, tehát ilyen oldalról sem értem a dolgot. Ráadásul úgy hallottam, hogy ilyen esetben nem lehet igénybe venni a hitelre kötött, munkanélküli biztosítást sem.
2021. máj. 3. 12:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom már, hogy van pontosan, de nekem valami olyasmi rémlik, hogy több végkielégítést kell fizetnie a cégnek, hogyha nem kölcsönös. De ennek nézz utána, hogy hogy van,már régen hallottam erről.
2021. máj. 3. 12:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Nemhiszem, hogy többet kellene fizetniük, mert pl az előző munkahelyemen, mikor leépítés volt, akkor plusz egy hónapot adtak, annak aki aláírta a közös megegyezést. Igaz az még a 2000-es évek elején volt, illetve mivel megszűnik a cég, így még a jóhírüket sem kell félteni, de az állam fele kell jelezniük a tömeges leépítést.
2021. máj. 3. 13:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb a közös megegyezés. Utána, ha már aláírtad, nem reklamálhatsz, hogy valami vélt vagy valós járandóságot nem kaptál meg, hiszen aláírtad a közös megegyezést.
2021. máj. 3. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:
A végkielégítés miatt. Ha már legalább 3 éve ott dolgozol jár +1 havi bér. Az letöltött évek számával sávos rendszerben emelkedik a kifizetendő végkielégítés.
2021. máj. 3. 14:49
 5/6 A kérdező kommentje:
#4 Ez alapban is jár, nem csak közös megegyezéskor, viszont a volt cégem ezen felül adott plusz egy hónapot ha valaki aláírja, és nem úgy rúgják ki leépítés címén.
2021. máj. 3. 15:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem az egyik üzemitanács tagot, és igaz a pletyka, miszerint közös megegyezéssel akarnak mindenkit elküldeni, és azért, mert ilyenkor nem kell nekik az önkormányzat felé lejelenteni a tömeges elbocsájtást.
2021. máj. 11. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!