Hogyan változtathatnék a csendes és zárkózott viselkedésemen a munkahelyen?
Meg tudom érteni a helyzetet. Én is sokszor elvagyok a munkával, nem igazán foglalkoztat, hogy 3-4 kollégám egymással beszélget a munkájukat félbeszakítva. A másik kollégám se valami beszédes. Egyszer említette nekem, hogy jobb is, hogy csendben vagyok, mert ezek állandóan beszélgetnek egymással, nem haladnak a munkával.
Egyáltalán nincs rossz kapcsolatom velük, nem köpjük be egymást, sőt, segítünk egymásnak! :)
A múltkor pl. összeálltak beszélgetni és mikor meghallották, jön felfele a főnök, szétszéledtek és folytatták a munkájukat. Én meg jót mosolyogtam a jeleneten. A főnök persze nem vett észre semmit :D
Szerintem sem muszáj. Én is hasonló típus vagyok, ennek ellenére az előző munkahelyemen jóban voltam a kollégákkal, sokat beszélgettünk, hisz voltak közös témáunk. A covid előtt, mikor már máshol dolgoztunk, akkor is összejártunk. A mostani munkahelyemen lassan 2 éve vagyok, de ugyanaz a helyzet, mint nálad. Eleinte zavart, mert elég rossz volt a korábbi után úgy bejárni, hogy nem szólt hozzám senki, ha valaki mégis, akkor olyan témáról, ami engem abszolút hidegen hagyott, így hiába is próbálkoztam, nem igen sikerült hosszú távú beszélgetéseket fenntartanom. Ha valakivel mégis, akkor az csak "látszat" volt, csak tettettem az érdeklődésemet, hogy ne tűnjek kívülállónak. Mára már felhagytam ezzel, mert totál lefárasztott. Inkább végzem a munkám, ha végeztem akkor netezek (hírek, érdekes cikkek, videók vagy épp ismerősökkel, rokonokkal csetelek).
Egyszóval szerintem ne törd magad. Van oka, hogy nem sikerült közelebb kerülnöd senkihez - feltehetően más típusok, mint te. Engem nem zavarna, sőt nem is zavar. Ha valaki megszólna emiatt, akkor tájékoztatnám, ha nem tetszik elbocsáthatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!