Online pszichológus; szerintetek mekkora kereslet lenne erre?
Pályaválasztás előtt állok, és sokat gondolkodtam mindenen, eddig a pszichológia az ami leginkább megfogott, persze még ez sem 100% és az sem, ha ezzel mennék tovább, később mesterképzésen melyik irány érdekelne vagy ilyesmi, mert hát ez is egy sokfelé ágazó szak.
Azon gondolkodtam, hogy ha mondjuk hivatásos pszichológus lennék, mennyire jó ötlet lenne már, ha csinálnék egy weboldalt, ahol írni tudnak az emberek interneten keresztül, ez lehet sok mindenkinek kevésbé ijesztő lenne, mint élőben elmenni. Működhetne úgy pl hogy mondjuk az első beszélgetés ingyen van, a következőnek meg mondjuk lenne ára (nem hatalmas összegek, épp annyi hogy azért összegyűljön a weboldal üzemeltetésére is, meg egy kis plusz kereset)
Szóval szerintem ez tök jó lenne, ha csak egy kisebb kérdésük van, azt feltehetik olyan módon mint pl itt gyakori kérdéseken (csak éppen tényleg hozzáértő szakember válaszolna, nem random otthon ülő emberek) ezt akár anonim módon, viszont lenne lehetőség privát levelezésre, ahol személyre szabottan adott válaszokat tudnék adni, és bővebben kifejtve tudnánk beszélgetni.
Azért ha valaki magánúton elmegy pszichológushoz rendszeresen annak elég nagy ára van, és szerintem lenne kereslet arra, hogy egy elég baráti áron legyen erre lehetőség, interneten keresztül. Ti mit gondoltok erről? Szerintetek ez lehetséges? Lenne rá kereslet? (Tudom hogy van már hasonló interneten viszont ez picit másképp műökdne)
#10 valószínűleg igazad van, köszi a válaszod
#12 miért is? Attól függetlenül hogy már létezik ilyen, nem azt jelenti hogy elkéstem. Szerintem ez nem egy olyan dolog amivel el lehet késni, az embereknek továbbra is lesznek problémáik és továbbra is szükség lehet egy hasonló szolgáltatásra. Szóval attól hogy ez nem új ötlet attól még lehet jó es lehet rá kereslet.
Most a covid maradj otthon alatt ez nagyon elterjedt lett egyébként.
Nézd meg allyfodor-t vagy knapekeva-t az instán.
Pont azt csinálják, amit írsz, kivéve, hogy normálisan be vannak árazva.
Mint leendő pszichológus - tehát pszichológus hallgató - azt mondom, hogy evvel kicseszel magaddal. Sokkal nehezebb a munka, mivel nem tudod rendesen megfigyelni az embert, lehet, hogy csak az arcát látod, azt is késve (wi-fi...), a bodylanguaget egyáltalán nem.
Ott van még az a tényező is, hogy az emberek többséget frusztrálja, ha online térben kell megszolalniuk, bekapcsolniuk a kamerát- erről rengeteg kutatás is van.
Ráadásul az emberek nem tekintik ezt teljes értékű munkának ezért keveset akarnak kiadni ezért - nem fogja megérni neked.
Utolsó gondolat: soha ne dolgozz ingyen! Ez se téged, se a másik oldalon levő embert nem motiválja! Ráadásul 9! évet és több millió forintot belepakkolsz a képzésedbe, mire eljutsz oda, hogy ténylegesen dolgozz és termelhess! Ne dolgozz magad ellen, az emberek a hiedelmekkel ellentétben nem fognak visszamenni hozzád egy ingyen alkalom után - hisz egy alkalom után nincs is még eredmény, ami ott tartaná őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!