Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen a bolti őrzés?

Milyen a bolti őrzés?

Figyelt kérdés

Portásként már dolgoztam, annak ismerem a nehézségeit.

Bolti őrzésnél mik lennének azok?

2021. ápr. 9. 13:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%

Egész nap állni kell, a kosarakat visszavinni a helyükre, sok helyen a polcok takarítását is elvárják.

A napi beszólogatásokat el kell viselni. Egy ismerősöm dolgozott sparban őrként, egy gimi mellett. A sok buz1 gyerek minden szünetben ott lóg, az őröket zaklatják.

Visszaszólt és el is küldték.

Tehát birka türelem kell.

Ha lopás van és nem vetted észre levonják a fizuból sok helyen.

Ingyen próbanapra kell menned. Jelentkeztem egyszer olyan hekyre ahol egy egész hetet kellett volna ingyen menni.

A bolti őrzéstől a gyári droid munka is jobb. Sokkal jobb.

2021. ápr. 9. 13:58
 2/16 anonim ***** válasza:
76%
Nem jó, én is el akarom végezni a szakmát de én inkább 24 órás szolgálatba megyek majd telephelyre. Most ha ott lop egy banda nem napon barnult, mernél nekik szólni?
2021. ápr. 9. 14:27
 3/16 A kérdező kommentje:

Na igen....

Viszont a portaszolgálatból már besokaltam. Nem tudom mi legyen. Egyik se jó 🙂

2021. ápr. 9. 15:19
 4/16 anonim ***** válasza:
80%
Miért azzal mi a baj?
2021. ápr. 9. 15:33
 5/16 anonim ***** válasza:
80%

Na, hát amit #1 írt, annak köze nincs a valósághoz!

Milyen boltról van szó?

Dolgoztam már sok helyen.

2021. ápr. 9. 15:49
 6/16 anonim ***** válasza:

Én nem tudom pobtpsan mit csinál egy bolti őr, de az alapján amit egyes ír és amit én gondolok.. elég rossz lehet. Egész nap ott állni és elviselni hogy az emberek le sem szrnak. Kb mindenki sikeresebb nálad, még a kisgyerekek is gúnyolnak mert te csak erre vagy jó. Az lehet még rossz ha egy volt osztálytársad felismer:

"Nézd már, ez nem a Józsi? Szegény, tudtuk hogy nem képes többre".

Vagy:

"Szegény Józsi, pedig olyan értelmes, jó tanuló volt, azt gondoltuk sokra viszi"

Józsi pedig még aznap este benyakal egy levél rivotrilt meg egy üveg vodkát, elszív egy cigit és kiugrik az romos, kőbányai bérlakása ablakán vagy felköti magát a fűtéscsőre (amiből a gázszolgáltatók hó végén úgyis kikapcsolják a fűtést) :(

2021. ápr. 9. 17:41
 7/16 anonim ***** válasza:
Képzeld 5-ös ez a valóság. Miskolc melletti kisvárosban lakok, itt ilyen munkahelyek vannak.
2021. ápr. 9. 17:55
 8/16 anonim ***** válasza:
6. Hát ez azért elég túlzás, biztonsági őr lehet máshol is ami teljesen más. Vagy biztos van alapszakmaja. Illetve sok más munka van még. De egyik se fizet jól, illetve ritka ami igen. Ha Józsi megfagy az a kormány hibája mert nagyon kevés munka fizet jól. Nem lehet jól élni. Kint németben 450 forintnak megfelelő euró a minimálbér. Az élet nem kifejezetten drágább. Ennyit erről. Én majd ki is akarok menni.
2021. ápr. 9. 18:38
 9/16 anonim ***** válasza:
*450 ezer forintnak megfelelő euró
2021. ápr. 9. 18:39
 10/16 anonim ***** válasza:

Az igaz, hogy állni kell szinte egész nap.

Ahol 1 fős őrzés van, ott lényegében azt csinál az ember amit akar, az üzletnek annyi az elvárása, hogy legyél ott, és nagy dolgot azért ne tudjanak ellopni. Célszerű egész nap a kijáratnál lenni, az áruvédelmi kapujelzés miatt, néha sétálni. Ezek nagyon unalmas munkák.

Ahol több fős őrzés van, ott általában óránként (OBI-ban 2 óránként) forgás van: kasszasor, járőr, jobb helyeken kamerás megfigyelés. Ezeken a helyeken azért a boltnak már komolyabbak az elvárásai, de kifizetni sehol se kell az ellopott terméket. Ezek már kevésbé rosszak, de még mindíg unalmasak.

Nem könnyű ilyet találni, de nekem mondhatni álom munkám van: 1 óra kasszasor, 1 óra kamerás megfigyelés, 1 óra belső vagyonvédelmi tevékenység: járőrözés, személyzeti ki-beléptetés, drágább vásárlások nyomon követése, stb, pörgős nagyon, pillanatok alatt elmegy a 11 óra munkaidő.

Takarítani sehol se kell.

Napi beszólásokat én sehol se kaptam, pedíg dolgoztam vidéki Penny-ben a gimi mellett.

Lopásnál nem vonnak le semmit.

Ingyen próbanapon sosem voltam se vidéken, se itt Budapesten.

Amúgy Budapesten az átlag bér a bolt őrzésben a nettó 1200. Én a 15 napommal hazaviszek 200-at, nem egy kiemelkedő fizetés, de nem is éhezek miatta.

2021. ápr. 9. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!