Ha egy kis létszámú (4-5 fő) cégnél 5 év alatt 12 ember mond fel, arra mire lehet következtetni?
Az azt jelenti, hogy egy ember átlagosan kb. két évet dolgozott ott. Bár ma már nem szokás egy életet ugyanott végigdolgozni, de ez akkor is nagyon nagy fluktuáció.
Vagy nagyon rosszak a munkakörülmények, vagy nagyon sok törvénytelenségre kényszerítik a beosztottat (itt olyanokra gondolok, hogy csalásra, hamisításra kényszerítik a cég érdekében, és övé lesz a felelősség, ha kiderül). Vagy (és ez a legjobb eset) olyan jól fizető cégek vannak közel, hogy ez csak ugródeszka mindenkinek, hogy lelépjen jobb helyre. De egy idő után az felfelé szokta húzni a béreket az ilyen cégeknél is.
és ha egy 20 fős kkv cégecskénél 2 hónap leforgása alatt a banda kb 70%-a lelép? 15 ember a 20ból az milyen?
Én megéltem. a céget temették, 4 éve. azóta is működik, csökkentett kapacitással új emberekkel. és mi van-semmi.
én azóta is ott vagyok, emberek jönnek mennek , idejönnek, 1-2 hónap és lépnek.... én meg maradok
Én eddig akárhol dolgoztam akár itthon akár külföldön ezek az arányok rosszabbak voltak.
Ahol most vagyok ott a munka sem annyira szar, a fizu sem, még is szerintem fél év alatt 8-10 ember minimum cserélődött. Jó nem is 4-5 fős, de akkor is.
Fél év után már majdnem öreg motoros voltam, most meg 1 év után annak is érzem magam annyi új ember van, 3/4 -t nem is ismerem kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!